Az igazak ösvénye


„Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.”



Többfokozatú, LED-es, napelemes, sötétségérzékelő szenzorral szerelt, és még ki tudja hányféle intelligens kerékpáros világítás közül válogathat ma az ember. Bezzeg a mi időnkben!

Emlékszel, a jó kis dinamós világításra? A surrogó hangra? Hogy mennyivel nehezebb volt tekerni? No és a fényerő! Ha lassan mentél alig pislákolt a lámpa, ha látni akartál, akkor hajtani kellett!

S hogy miért hozom ma ezt ide? Az Ige arról beszél, hogy Jézus eljövetele előtt a világot erkölcsi és szellemi sötétség borítja be. Lesznek, akik mindenféle világítás nélkül közlekednek, azaz remény és hit nélkül élik az életüket. És lesznek, akik az Ige világosságát használva a bűn és a halál árnyékának a völgyén eljuthatnak a Világ Világosságához, Jézushoz.

Ők azok, akikről Salamon úgy ír, nemcsak felszálltak a kerékpárjukra, nemcsak elindultak, hanem folyamatos haladásban vannak, az ő útjuk „minél tovább HALAD, annál világosabb”.

Ezért vigyázz, mert ha megállsz, akkor hiába van biciklid, hiába van rajta dinamós lámpa, benne égő, elesel a sötétben. Ha nem imádkozol, ha nem tanulmányozod a Bibliát, ha nem viszel világosságot mások életébe, a polcon porosodó Bibliád, elméleti vallásosságod nem ér semmit.

Ezért mi mást mondhatnék? Gyerünk! Nyeregbe! Hajts tovább! És minél odaadóbban tekersz, annál több fény vesz majd körül!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet