Pünkösdre várva

„Amikor eljön a Pártfogó, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd bizonyságot énrólam;”

Karantén-húsvét után karantén-pünkösd? Bár érzékelünk néhány enyhítést a szabályozásban, de korántsem azért, mert túl lennénk a vírusveszélyen. Addig még hosszú az út, és ismeretlen, sőt, azt sem tudjuk, lesz-e egyáltalán vége, vagy csak megtanulunk együttélni vele. Senki sem tudja, mikor ölelhetjük végre magunkhoz idősebb szeretteinket lelkiismeretfurdalás és félelem nélkül, hogy mikor lélegezhetünk fel úgy igazán, és mikor lesz ez a mostani időszak már csak egy rossz álom. 

Isten ma reggelre egy különleges bátorítást küld nekünk. Ő kezében tartja az életünket, szeretteink életét és egész világunkat. Van, hogy nem szabadít meg tetteink következményeitől. Megengedi, hogy embert próbáló időszakok érjenek minket, de Ő mindvégig ott van velünk. A legrosszabb történésből is jót tud kihozni, tanítani, formálni szeretne minden egyes tapasztalattal. 

Néhány hét múlva itt a Pünkösd, amikor arra emlékezünk, hogy Jézus nem hagyta magára a tanítványokat, elküldte hozzájuk Szentlelkét, és elindította őket a szolgálatban. Ennek köszönheted talán pont te is, hogy kapcsolatba kerültél egy keresztény gyülekezettel. 

A tanítványok pünkösdkor átélték, milyen az, amikor Isten különleges módon betölti Őket, és megmutatja hatalmát rajtuk keresztül. Azon a napon az addig csendes, önként vállalt karanténjukban elzárkózott és bezárkózott csapat kilépett a fényre, és több ezer emberrel osztotta meg a megváltás csodáját. Az egyszerű, tanulatlan halász beszédére hatalmas tömeg fogadta el Jézust Messiásnak, az ő személyes Megváltójának. 

Isten, aki akkor cselekedett, ma is ugyanaz. Nem változott sem Ő, sem az elvei semmit a pünkösdi csoda óta. Ma is szeretné, ha barátai készek lennének egy ilyen különleges szolgálatra, és engednék, hogy Isten Lelke rajtuk keresztül tanúskodjon a Mindenhatóról, így ismertetve meg másokkal az Ő valódi arcát. 

Ha vágysz te is egy ilyen tapasztalatra, a bezártság napjait élve imádkozz azért, hogy meg tudd nyitni önmagadat Isten Lelke előtt, hogy Ő betölthessen téged, és felhasználjon mások megmentésére! Imádkozz nyitott szemért, hogy megláthasd a korlátozások ellenére azokat a területeket, ahol bekapcsolódhatsz te is a szolgálatba! Imádkozz azért, hogy megerősödve jöhessünk ki ebből a vírus-történetből! És végül, de mindenekelőtt legyen meg az Ő akarata.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet