Angyal áll melletted!


„Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon.”


Ha létezik olyan lény, amely nem csak az emberi fantázia szüleménye, hanem valóságos létező, akkor az az angyal. Anyukám azt mesélte, hogy kiskoromban gyakran gügyögtem, hogy „anga, anga”, ő pedig csak nézett, hogy „Angyal?”, de aztán csakhamar rájött, hogy a hangyákra gondoltam.

Az egyik leggyakoribb gond manapság, hogy amit nem látunk, abban nehezen hiszünk. Az angyalokat még eddig nem igazán lehetett látni, de mivel a Biblia több helyen is említést tesz róluk, így kizárásos alapon hihetővé válik, hogy angyalok márpedig léteznek!  Sok baleset vagy katasztrófa túlélő számolt be arról, hogy valami megmagyarázhatatlan dolog védelmezését érezte és csodával határos módon meg is menekült vagy kisebb karcolásokkal megúszott egy tragédiát. 

Egy fiatal hölgy mesélte el, hogy amikor 11-12 év körül volt egyik nap sétált édesanyjával és fivérével a járdán, de  át kellett kelniük a másik oldalra és  ő anélkül, hogy szét nézett volna lelépett az úttestre, ahol egy autó közeledett felé sebesen. Úgy emlékszik vissza, hogy ebben a pillanatban valami vagy valaki előrelökte, így nem esett az autó alá és megúszta a szörnyű balesetet. A segítséget az őrangyalának tulajdonítja.

A fenti bibliavers és a rövid történet alátámasztása annak, hogy életünk minden  napján angyalok vigyáznak ránk és óvják lépteinket. Hiszem, hogy mindnyájunknak van egy őrangyala, aki személyesen ránk vigyáz és a nagy napon, amikor az Úr Jézus magához hív minket, nem csak Vele találkozhatunk, hanem azzal az angyallal is, aki minden pillanatban velünk volt és megóvott sok bajtól.

Tapasztaljuk meg ma is az angyalunk védő kezét és legyen áldott napunk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet