Járjunk a világosságban!

“Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.”

Amikor megpróbálunk sötétben átmenni a nappalin, jobb esetben csak belerúgunk egy asztal lábába. Rosszabb esetben elbotlunk, még rosszabb esetben össze is törjük magunkat. A sötétség veszélyes, mert vakká tesz minket. Ha nem látom mi van előttem, könnyen találom el, és mint mindenki tudja, a világon a legfájdalmasabb dolog kis lábujjal megrúgni egy asztal lábát. Sokkal jobb, ha felkapcsoljuk a villanyt. Tudom, kevésbé izgalmas, de a világos nappaliban sétálni sokkal biztonságosabb.

János is azt próbálja elmondani a gyülekezetnek, hogy a fény fontos, több dolog miatt is. Nézzük meg ezeket szépen sorban!

Isten maga a világosság. Ahhoz, hogy hozzá közelebb kerülhessünk, egyet jelent azzal, hogy kilépünk a sötétből. Mit jelent ez? Ha Istennel kapcsolatba akarsz lépni, akkor láthatóvá kell válj! Ez azt jelenti, hogy amit teszel, ahogy élsz, az látszik. Ha egy lámpa világít rád, akkor annak a fényét visszatükrözöd. Ez nincs másképp Istennel sem. Ha Isten a fény, és te a fényben jársz, akkor az Ő fénye tükröződik rólad. Ez a kapcsolat fogja átitatni az életünket.

Ha a világosságban járunk, látjuk, ki van még mellettünk. A sötétben tapogatózva ember legyen a talpán, aki megmondja kinek a kezét fogja meg. A sötétben nem tudod ki van melletted, de a világosságban igen. Azt mondja János, hogy ha a világosságban járunk, akkor egy valaki biztos ott lesz mellettünk, Jézus. Jézussal csak úgy lehetek közösségben, ha a fényben találkozunk. A 6. versben azt mondja János, hogy aki a sötétségben jár, de azt mondja, hogy Jézussal kapcsolata van, az hazudik. Nem lehetek egyszerre a sötétben, és Jézussal együtt.

Persze ez így szép és jó, de mi van akkor, ha eddig nem így tettem? Mi van akkor ha eddig a sötétben tapogatóztam, és folyton elestem? A válasz egyszerű! Jézus meg tud tisztítani. Lehet hogy eddig már sokszor elbuktál, de azt mondja neked, hogy ez már nem számít. Persze, hogy elbuktál. Nem azt mondom, hogy nem számít, de nem okoztál vele meglepetést. A fontos viszont az, hogy hogy döntesz. Jézussal akarsz járni a fényben, látva az utat, és követve Őt, vagy inkább a sötétben botorkálni, és folyton elbukni?

Lépj közelebb Jézushoz! Lépj a fénybe! Járj a világosságban!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet