Jövő és remény

„Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!”

Különös húsvétot élünk, minden változik körülöttünk. Rendeletek, óvintézkedések, tilalmak tarkítják a mindennapokat. Amit csak lehet, próbálunk az online térbe átszervezni. Hagyományos családi összejövetelek és nyaralási tervek ezrei törlődtek, a továbbtanulási vágyakat óriási kérdőjel takarja be. Hatalmas talány a „meddig még?” és a „hogyan tovább?”

De egy dologban biztos lehetsz, hogy Isten az, aki örök, és nem a koronavírus. Amit tett az emberért, a kereszt és az üres sír eltörölhetetlen és megmásíthatatlan. Irántad érzett szeretete kikezdhetetlen. Terve, melyet rólad álmodott, még mindig áll: jövő és remény. Az Ő országában. 

Ahol nem lesznek többé pusztító járványok, vírusok, betegségek, tragédiák. Ahol örökké élhetsz békében, szeretetben, Isten közelségében. Mindezt azért, mert Krisztus meghalt, de újra él. 

Ma, húsvét reggelén, ünnepeld különleges módon ezt az örök és változhatatlan szeretetet, Istent magát! Maradj otthon, és keresd a Vele való közösséget, az Ő jelenlétét! Hagyj időt magadnak, hogy rácsodálkozhass a keresztre, és arra, ami a sírkertben történt vasárnapra virradóan. Engedd közel magadhoz a feltámadt Krisztust, engedd, hogy szeressen téged, és ez a szeretet téged is tettekre ösztönözzön! 

Ünnepelj olyan egyszerűen, amilyen egyszerű és felhajtás nélküli volt az a kétezer évvel ezelőtti esemény! Köszönd meg az életedet Jézusnak, aki feláldozta az övét érted, és ha még megteheted, azoknak is, akiktől származol! 

Szeresd úgy embertársaidat, ahogy az Úr szeret téged! Tiszteld  szüleidet és mások szüleit! Most talán a legjobban úgy, hogy bölcsen vigyázol rájuk, csak virtuálisan látogatod meg őket, és ezzel együtt vigyázol magadra is, hogy amikor majd túljutunk ezen az időszakon, újra megölelhesd őket. 

Hiszen jövő és remény vár rád, mert a sír üres, Krisztus él. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet