Nézd a Kősziklát!

„Kőszikla ő, tetteiben tökéletes, mert igazságos minden útja. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő.”

Hónapok óta egyre többet és többet foglalkozunk a kérdéssel, két hete pedig a saját bőrünkön tapasztalhatjuk a vírushelyzet okozta szükségállapotot. Kijárási korlatozás, már ezt a szót is kezdjük megtanulni. 

Ma reggel, kérlek, próbálj másra összpontosítani! Nehéz, tudom, mert mindenhol a vírussal kapcsolatban írnak, beszélnek, vannak szeretteid, akikért aggódsz, tele vagy kérdésekkel, bizonytalansággal, az internetet böngészve pedig tömegével ömlik rád az információ. Ma reggel mégis gondolatban repülj egészen máshová! Hagyd magad mögött pár percre a jelenlegi helyzetet, és nézz előre, milyen nap is lesz egy hét múlva!

Virágvasárnap, vele veszi kezdetét a Nagyhét, megváltásunk ünnepe. Hát kezdj el rá készülni már ma! Tölts minőségi időt azzal, Aki ünneppé tette ezeket a napokat! Krisztussal, aki Isten Fiaként emberré lett, korlátok közé szorította magát, és feláldozta életét azért, hogy te kiszabadulhass rabságodból. Jöjj Krisztushoz, a Kősziklához, aki bemutatta nekünk, milyen is Isten valójában!

Igazságos. Alkotott egy tökéletes törvényt a teremtményei, az egész világ védelmére, és Ő nem bújik ki alóla. Bölcsen, jog szerint és kegyelmesen, nem pedig kényére-kedvére bánik velünk. Hűséges. Önmagához, hozzánk, a szövetségeihez akkor is, ha a másik fél már rég áthágta azokat, és tönkretette kettejük kapcsolatát. Szerető. Aki elmegy értünk a végsőkig, és minden nap haza vár minket, tékozló gyermekeit. 

Van hét napod, mielőtt a Nagyhét kezdetét veszi. Hát használd fel bölcsen, és ne engedd, hogy a hangsúly a Kőszikláról valami másra terelődjön! Élj bölcsen, józanul, szeretettel telve, és készülj az ünnepre! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia