Nem jó

„De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. Ellenben az Urat, Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.”

Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy nem jó szenvedni. Nem jó a veszteség, nem jó, ha valami fáj a testednek, lelkednek. Nem jó, ha mások bántanak azért, mert hiszel vagy épp nem hiszel valamiben. Nem jó, ha negatív megkülönböztetés ér amiatt, mert kiállsz egy személy vagy egy eszme mellett. Nem jó, ha a céltáblára kerülsz csak azért, aki vagy. Nő, férfi, az ország határain belül vagy épp kívül született. 

Isten ma reggelre egy különleges bátorítást küld neked. Ő látja, min mész keresztül, mert veled éli át minden pillanatát! Nem vagy egyedül! A téged ért bántások neki is fájnak, és cseppet sem nézi közömbösen a könnyeidet. Nem Ő hozza életedbe a szenvedést, de nem is kell egyedül átvészelned azt. Ő melletted marad, vezet, és a javadra fogja felhasználni. Te fogsz győztesen kikerülni belőle, csak kapaszkodj Isten kezébe! 

Most még lehet, hogy nem így érzed. Mert hogy abból, amiben most vagy, semmi pozitív nem jöhet ki. De hidd el, túl fogod élni Isten oldalán! És majd egy bizonyos távolságból visszatekintve meglátod, mi az, amit profitálhasz a tapasztalatodból. Annyit biztosan, hogy majd te lehetsz valaki számára a reményt nyújtó példa, hogy lehet tovább élni. És ez neki akkor a mindent jelentheti. 

Hát tarts ki, és emeld a szemed Krisztusra! Kapaszkodj a feléd nyújtott kezébe, és engedd közel magadhoz! Ő kivezet majd a legsötétebb próbákból is. Ne félj, van remény! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet