Van kiút

Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.



Feleségemmel elmentünk egy szabaduló szobába. Egy óra alatt ki kellett jutnunk egy szobából, különböző ügyességi, és logikai feladatokat megoldva. Körülbelül ötven perce lehettünk bent, amikor minden általunk megtalált feladattal végeztünk, viszont még két doboz zárva volt, ahogy az ajtó is. Öt perc után úgy éreztük, hogy ez nem fog menni. Kértünk segítséget rádión keresztül, és mint kiderült, az utolsó kulcs végig ott volt elöttünk, csak nem vettük észre. Boldogan léptünk ki a szobából, mint a győztesek, de kimerülve. Kimentünk a sétáló utcára, és leültünk a legközelebbi padra, hogy kipihenjük a játékot.

Bár egy játék volt csupán, mégis hasonlít a mindennapokhoz. Minden nap különböző nehézségekkel kell megküzdenünk, amik kifognak rajtunk, vagy győzünk felettük, és fáradtan fekszünk le este, tudva, hogy talán a következő nap ugyanilyen nehéz lesz. A mókuskerék forog tovább. Küzdelem, küzdelem után.

Pál nem volt pesszimista. Egyszerűen, és kerek-perec megmondja, hogy amit eddig átéltél, az nem haladja meg azt, amit át lehet vészelni egészségesen. Ezt az az ember mondja, akit már nem egyszer vertek meg, próbáltak kivégezni, hajótörést szenvedett, és börtönben is volt. Olyan ember, aki a tűrőhatár legvégét ismerte, amit ember elviselhet, ő elviselt. Azt mondja, hogy amivel szemben állsz, azzal meg bírsz küzdeni. Ő már csak tudja.

Nehézségek minden nap lesznek. Küzdelem állandóan lesz, de Pál nem áll meg ott, hogy közli, hogy ez nem olyan vészes mint gondoljuk. Nem csak hogy nem találkozol nagyobb kísértéssel mint amit elviselnél, de még szabaduló útvonal is előre el van készítve neked. Nem annyi az egész, hogy nem lesz az olyan kemény mint gondolod. El tudod viselni. Isten még segítséget is nyújt. pont akkor amikor szükséged lenne rá, amikor az idegeid szinte elpattannak a feszültségtől, Isten ott lesz, és megmutatja a kiutat.

Bármilyen küzdelmed is van épp, bármilyen kísértés is ér, Isten üzenete ma is, mint minden nap, ez: 
Ha Velem jársz, mindig van kiút!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet