Jézus Krisztus dicsőségére


„Mindenekelőtt pedig legyetek hajlandók az egymás iránti szeretetre; mert a szeretet sok vétket elfedez. Legyetek egymáshoz vendégszeretők, zúgolódás nélkül. Kiki amint kegyelmi ajándékot kapott, úgy sáfárkodjatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai; Ha valaki szól, mintegy Isten igéit szólja: ha valaki szolgál, mintegy azzal az erővel szolgáljon, amelyet Isten ad: hogy mindenben Isten dicsőíttessék a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké. Ámen.”


Emberünk, Mr. Smith, New York egy szürke toronyházának eldugott irattárában, mint szürke aktatologató végzi nap, mint nap egyhangú munkáját. Évek óta minden nap ugyanakkor ébred, ugyanúgy sietve reggelizik, ugyanazzal a zsúfolt metróval megy dolgozni, ahol ugyanazok az álmos arcok fogadják.

Azonban, ahogy lenni szokott, ezt az egyformaságot egyszer csak megtöri valami. Hogy mi? Egy apróság. Talán csak illúzió, de mintha ma kicsit jobban csillognának a szürke irodaház lépcsői, a korlát, mintha tisztább lenne a lift, és a folyóson a szőnyeg.

Nem, nem illúzió, Mr. Smith - mondja a portás, - új takarítónőnk van, aki az előző tessék-lássék munkát végzővel ellentétben mindent alaposan áttöröl, megtisztít, felsúrol. Nézze, épp a folyosót porszívózza, ma már másodszor! S hogy miért?

Nos, emberünket annyira izgatta a dolog, hogy pár nap múlva saját maga kérdezte meg. S a válasz: Kérem, én keresztény vagyok és én ezeket a lépcsőket, a liftet, a folyosót az én Uramnak, Jézus Krisztusnak dicsőségére takarítom.

Bizony, ha kereszténynek valljuk magunkat, akkor ez a mi küldetésünk is; ha kell padlót súrolni, mosogatni, szekrényt készíteni, autót javítani, veteményezni, beteg embereket pelenkázni… „zúgolódás nélkül, kiki, amint kegyelmi ajándékot kapott”.

Nem unott képpel, nem fanyalogva, vonakodva, nem összecsapva, amit ránk bíztak, hanem azzal az alapossággal, „azzal az erővel, amelyet Isten ad: hogy mindenben Isten dicsőíttessék a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké. Ámen.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet