"Sosem fogok megállni!"

„Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: „Kicsinyhitű, miért kételkedtél?”

-„Isten jobban tudja!” – Annyiszor mondták már neked és remélem sikerült magadban eldöntened, hogy igazuk volt-e vagy sem!?
-„Majd imádkozom érted!” – De te szeretetted volna már azonnal látható eredményét látni a segítségnek.
-„Isten áldjon meg!” – Közben pedig ellenkezőjét érezted!?

Az elkoptatott kijelentések között ezt kell meghallanod: ”Jövel!” („Uram, ha te vagy, parancsolj, hogy hozzád mehessek a vizeken. Ő pedig monda: Jövel.”)
Tegyél valamit! Szállj ki abból a csónakból és indulj el! Tedd ki a lábad a vízre, és ne nézz le! Ne nézd, hogy mások hogyan bámulnak téged, csak azzal törődj, hogy merre vezet az utad. Ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak. Az a fontos, hogy te tudd mit akarsz az élettől.

Tartalmatlan időtöltés helyett szánj minden nap időt arra a célra, amit kitűztél magad elé.
Hidd el, hogy szebben is lehet élni, csak engedd meg magadnak azt a luxust, hogy teszel lépéseket Jézus felé, és kinyújtod a kezed! Néha elbukunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy kudarc azért van, mert a rossz szokásaink megtörik a siker útját. Ezek átmeneti vereségek, de sokan már itt feladják, és nem küzdenek tovább a céljukért.

Sosem fogok megállni, csak azért mert az emberek nemet mondanak. Egy aranyásó, R. U. Derby mondta ezt a mondatot, aki az aranyláz idején hatalmas vagyonokat bukott el csak azért, mert abbahagyta a fúrást három méterrel a cél előtt. Ezután elhatározta, bármit is tesz az életben, számára nincs többé lehetetlen. Ő lett a legkiválóbb biztosítási ügynök, annyi értékesítése volt, hogy ugyanolyan gazdaggá tette, mintha aranyat talált volna.

A kudarcok csak átmenetileg befolyásolhatják az elérni kívánt célunkat, azonban nem méltók arra, hogy megváltoztassanak egy nemes célt.

Akinek van bátorsága kiszállni a csónakból az többet remél, mint bárki más, az sokkal tisztábban látja a célt, mint az aki bent marad a csónakban, és csupán nézője az eseményeknek. Aki kiszáll a csónakból, az nem elégszik meg a középszerű dolgokkal. Sokkal többet akar, progresszió jellemzi életét és mindig többet és többet akar megismerni abból, amit Isten adhat az embernek. Úgy hiszem, hogy te is ilyen vagy!

Nem kérhetünk mást, csak elég időt. Igazán megérteni Őt és hinne Benne, végig menni a tengeren, de nem azért, mert tudjuk hol vannak leverve a cölöpök, hanem azért, mert Ő benned is megjelent!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet