Isten sokféle ajándéka


A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr. És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben.”

Puzzle - mindenki által ismert egyszerű gyermekjáték, megnyugtató hobbi, türelempróba, kihívás, időrabló elfoglaltság. Akárhogy is legyen, jól példázza a Szentlélek által kapott képességeinket.

Ahogy a kirakó nem más, mint egy nagy kép darabjaira szedve, ugyanígy van a gyülekezet is. Minden tag egy-egy részlete a nagy egésznek. Ahhoz pedig, hogy az egész képet láthassuk, hogy Isten képmását kiábrázoljuk, az összes darabra szükség van, egymásra vagyunk utalva.

Aztán ahogy a kirakóban nincs két egyforma darab, úgy a gyülekezetben sincs két egyforma tag. Ha némely ajándékunkat tekintve van is átfedés, teljes azonosság nem létezik. Így, Isten minden egyes ajándéka legyen az látványos, mint mondjuk a gyógyítás, a prófétálás, vagy alig emlegetett, mint a gyámolítás, a buzdítás, egyaránt fontosak és nélkülözhetetlenek.

És ahogy a puzzle-ben minden darabnak meghatározott helye van, úgy a kegyelmi ajándékok sem felcserélhetőek és nem is helyettesíthetőek egymással.

És végtelenül hálásak lehetünk az Örökkévalónak, hogy Ő tudja kinek hol a helye, és hogy mikor kell a helyére kerülnie. És Ő az, aki a kiváltképp való ajándékkal, a szeretet ragasztójával illeszti egymáshoz és egymásba a darabokat.

S hogy mit tehetsz, mint apró puzzle darab? Kérd a Mestert, vegyen kezébe, állítson a helyedre, és a szolgáló szeretet kapcsával támogasd a melletted állókat.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet