A sziréna hangja

„Nincs Jesúrún Istenéhez fogható! Az égen át száguld segítségedre, a fellegeken fenségesen.”

Ülök az autóban, és hirtelen, egész halkan meghallom a sziréna hangját. A gyomrom görcsbe rándul, nézek mindenfelé, próbálom kitalálni, honnan fog jönni. A hang egyre erősebb, most már a járművet is látom. Figyelünk, utat adunk neki, és a mentő siethet tovább. Száguldhat, amennyire lehetősége van rá. Mert valakinek az élete múlik rajta, és ez az, amiért a görcs ott van bennem. Valakit visznek, vagy valakiért sietnek. Bárcsak jó vége lenne a történetnek. 

Mentők, rendőrök, tűzoltók. Nők és férfiak, akik mások megmentésére sietnek. Akik hivatásuknak választották, hogy segítsenek a bajbajutottakon. A gyerekek áhítattal néznek fel rájuk, szirénázó autóikat tátott szájjal követik. Egy-egy nyíltnap az ilyen állomásokon pedig maga a mennyország számukra. 

Ma reggel Isten szeretné megfoghatóbbá tenni számodra, milyen is Ő valójában. Képzeld el, ahogy száguld feléd, mint egy mentő, rendőr vagy tűzoltó. Száguld hozzád, mert bajba jutottál, mert hívtad, és ő a gondolatnál is gyorsabban repül hozzád, hogy a segítségedre legyen. Hogy megmentsen. 

Mert Isten ilyen csodálatos. Ennyire fontos vagy neki, hogy a saját valóját, a saját létezését tette kockára érted. Mert gondolj csak bele! Ha Krisztus elbukik, akkor mindennek vége. Mindennek. De Ő nem törődött saját épségével, hanem mi voltunk a fontosak. A mi jólétünk, gyógyulásunk. A mi szabadságunk. 

És száguldott, és nem késlekedett. És ma sem tesz másként. Lehet, hogy amikor életed válságának kellős közepében szenvedsz, nem érzed ezt a nagy sietséget, nem hallod a mennyei szirénákat, és nem látod Istent szélvész tempóban feléd közeledni. De hidd el, a segítség nem marad el! Megérkezik a maga idejében. Isten pedig ott virraszt melletted, nem hagyott magadra a nehéz órákban sem. 

Hát kapaszkodj ma reggel ebbe az igébe! Ragadd meg Krisztus feléd nyújtott karját, és várd a szabadítást! Megérkezik!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet