Már látom a fejét!

„De aki mindvégig kitart, az üdvözül.”
Máté evangéliuma 24:13 

Fájások, jön egyik hullám a másik után, változnak, erősödnek, máshogy és máshol fájnak. Küzdelem, erőkifejtés, nyomás. Egy mondat, ami a legjobb hírek egyike ebben a helyzetben: már látom a fejét. Mindjárt vége. Mindjárt megláthatod. Még egy kicsit tarts ki, és végre találkozhatsz azzal a Csodával, akit kilenc hónapig hordtál a szíved alatt. Akit befogadtál a saját testedbe, akit önmagadból, önmagaddal tápláltál. Akit szeretsz, mióta sejted a létezését, akit ismeretlenül is ismersz már. Mindjárt itt a rég várt találkozás. Ezért érdemes küzdeni, érdemes kitartani. 

Isten ma reggel szintén egy találkozás ígéretével szeretne biztatni téged, hogy tarts ki. Tarts ki, mert találkozhatsz Vele! 

Nem olyan világban élünk, amilyet Ő teremtett nekünk, hanem olyanban, amit a lázadásunk következtében mindenhol tönkretett a bűn. A mi bűnünk, a mi rossz döntéseink, a mi önzőségünk. Sebekkel van tele a föld, és rajta minden ember, minden, ami él. Tele vagyunk traumákkal, fájdalommal, kétségekkel. Mindennapi kihívásink fölénk tornyosulnak, és szinte elnyelnek minket. A Gonosz minden követ megmozgat, hogy a vesztünket okozza, és oda szúr, ahol a legjobban fáj. 

Isten ma azt üzeni, tarts ki, mert nemsokára találkozunk! Igazán, szemtől szemben, falak, kordonok, leplek nélkül, a saját szemeddel láthatod meg a Mindenhatót. Igen, addig még sokat kell küzdened, tengernyi kihívással nézel szembe, de a találkozás biztos, csak kapaszkodj az Ő kezébe, és tarts ki mellette! 

Az üdvösségedet Ő már megszerezte, a kereszt és a sír erre a biztosíték. Vére érted hullott a földre, érted mondta ki: „Elvégeztetett!” Érted vállalta mindezt, hogy te majd egy napon ott állhass előtte megmentve, megváltva.

Hát tarts ki, és a győztesek oldalán, Krisztus oldalán állhatsz! Adjon erőt neked erre a hétre a várva várt találkozás! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet