Isten Szavának megértése

"Aki megérti az igét, annak jó dolga lesz, és boldog az, aki bízik az ÚRban."

Gondolatok E. G. White írásaiból:
"Kezetekben az élő Isten szava. Csak kérnetek kell a Szentlélek ajándékát, hogy tegye az Igét hatalmassá azok számára, akik hisznek és engedelmeskednek. A Szentlélek feladata elvezetni minden igazságra. Ha szívetekkel, lelketekkel és értelmetekkel az élő Isten szaván csüngtök, a közlés útjai nyitva állnak előttetek. Az ő irányítása mellett folytatott mély és buzgó igetanulmányozás friss mannával lát el. S a Lélek hathatóssá teszi az Ige gyakorlati megvalósítását is. A fiatalok igyekezete nem marad eredménytelen, ha magasztos és szent törekvésekre szoktatják értelmüket. Akik szívósan igyekeznek ebben az irányban, felövezve értelmüket Isten szava megértésének, felkészültek, hogy Isten munkatársai legyenek." (Bizonyságtételek 6. kötet: A mennyei tanító szavai)

"Ha feltesszük a kérdést: mi az ínség oka a gyülekezetben? A válasz ez: Megengedjük, hogy gondolataink elterelődjenek Isten szaváról. Ha az Igével, mint lelkünk eledelével táplálkoznánk, ha tisztelettel és alázattal fogadnánk be, nem lenne szükség a számos és ismétlődő bizonyságtételre. Befogadnánk, s életünk cselekedeteibe ültetnénk a Szentírás világos kijelentéseit, s átültetnénk életünk cselekedeteibe... Az élő Isten szava nemcsak leírt, hanem kimondott szó is. A Biblia Isten hozzánk szóló szava, olyan bizonyosan, mintha fülünkkel hallanánk. Ha megértenénk ezt, félelemmel vegyes tisztelettel nyitnánk meg Isten szavát, s buzgón kutatnánk a tanításait! Úgy tekintenénk a Szentírás olvasását, a Szentírásba való elmélyülést, mintha a végtelen Isten fogadna minket kihallgatáson." (Bizonyságtételek 6. kötet: Az egész Biblia Krisztusról beszél)

"Isten Igéje igazság, világosság és lábaink ösvényének szövétneke (v.ö. Zsolt 119:105), hogy minden léptünket Isten városának kapui felé terelje. Ezért tett Sátán olyan ádáz erőfeszítéseket, hogy elzárja az Úr megváltottai elől a részükre mutatott utat. Nem tehetjük azt, hogy elképzeléseinket a Bibliához visszük, majd olyan középpontot formálunk azokból, amely körül az igazságnak kell forognia. Elképzeléseinket le kell tennünk amikor kutatni kezdjük és alázatos, szelíd szívvel, Krisztusban elrejtett énnel, őszinte imával Istentől kell bölcsességet kérnünk. Éreznünk kell, hogy szükséges megismernünk Isten kinyilatkoztatott akaratát, mivel személyes, örök jólétünket érinti. A Biblia olyan könyvtár, amely által megismerhetjük az örök élethez vezető utat. Minden egyéb dolognál jobban kell vágyakoznunk arra, hogy megismerhessük Isten akaratát és útjait. (v.ö: Zsolt 25:4-5) Ne azzal a céllal kutassuk az Írást, hogy olyan szövegrészeket találjunk, amelyekkel saját elméleteinket bizonyítjuk, mivel Isten Igéje kijelenti, hogy ez nem más, mint az Írások elcsűrése-csavarása a saját vesztünkre. (v.ö: 2 Pt 3:15-16). Minden előítélettől meg kell szabadulnunk és imádságos lélekkel közelítve jöjjünk Isten igéjének kutatására. (A keresztény nevelés alapjai; 4. fejezet)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet