Minden rejtett dolog egyszer kiderül

„Mert nincs olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék.

Mindenféle nemi, vagy faji megkülönböztetés nélkül igaz az az a fundamentum, hogy a titkolt dolgokra egyszercsak fény derül. Így történt, amikor Dávid bűnét Nátán próféta hozta a nyilvánosságra szembesítve ezzel a királyt. Néha annyira mélyre elássuk a bűnöket, hogy szinte elfelejtjük azokat, vagy az idő múlásával igazzá varázsoljuk.

Sokan olyan rejtett dolog után vágyakoznak, amelyek csak később mutatják meg valódi erényüket, elrontva ezzel életeket. A világ tele van a fiatalokra leselkedő csapdákkal. Tömegeket vonz az önző élet és csábítanak az érzéki élvezetek. Nem veszik észre a rejtett veszélyeket és nem látják meg, hogy mily félelmetes annak az útnak a vége, amely a boldogság útjának tetszeleg előttük. A test kielégítése, az étvágy és a szenvedély habzsolásával elpazarolják erejüket és milliók válnak ronccsá a jelen és az elkövetkező élet számára. Ezek káros hatásait csak akkor veszik észre, amikor már túl késő cselekedni, és képtelenek a függőségek rabságából kimenekülni.

Ezért olyan mértékű óvatosságra van szükség, amely egy pillanatra sem ad helyet bármilyen tisztátalan ajánlatnak, mert az arról való gondolkodás is képes beszennyezni a lelket.

Ha valaki a bankban hitelhez folyamodik, szeretne alaposan tájékozódni a rá nehezedő terhekről, hogy annak biztos tudatában legyen kész a felelősségteljes döntés hozatalra. Ezért el kell olvasni az „apróbetűs” részt is.

Azonban, amikor a Szentlélek Isten az ember értelmét „birtokba” veszi, olyan átalakuláson megy keresztül, ami később alkalmassá teszi őt abban, hogy minden panaszt, felesleges vágyat félretegyen. Így az Isten az emberi szív minden rejtett zegébe-zugába bevilágítva tisztítja meg az ember életét. Nem attól kell félni, hogy vajon kiderülnek-e a rejtett dolgok mások számára, hanem attól, hogy a szív utcáiban sötét marad, mert nem engedjük meg Istennek, hogy bevilágítsa az életünket.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet