Én tudom jobban!

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”

Van, hogy nem könnyű bízni abban, a másik jobban tudja. Hogy Isten jobban tudja. Mert ragaszkodsz az álmodhoz, az elképzelésedhez, a tervedhez. Görcsösen, a körmeid már teljesen elfehéredtek, szinte fáj ez a szorítás, de nem engeded el. Mert mi van ha... Mi van, ha Isten jobban tudja, és mégsem ez az az út, amin járnod kell?

A Kicsiben látom ezt a küzdelmet minden nap. Ő a saját lábán szeret menni. A saját feje után. Ő szeret a zebrán hirtelen megfordulni, és visszafelé gyalogolni. Szeret direkt az ellenkező irányba csatangolni, mint amerre mi megyünk a Naggyal, és közben ott csücsül az arcán az elégedett vigyor, hogy megint meglógott mellőlünk, és szaladhatok utána. Van úgy, hogy abszolút belefér az időnkbe egy kis séta a másik irányba, hogy lehessen úgy, ahogy ő szeretné. De van úgy, hogy erre a legkevésbé sincs lehetőség, vagy kifejezetten életveszélyes (lásd a zebrán megfordulni és az ellenkező irányba szedni a lábakat). És ekkor jön az akarata ellenére való cipelés, babakocsiba rakás, melynek következménye az egész környéket bezengő ordítás a részéről. Pedig a legjobbat akarom neki. És most még én tudom jobban. 

Isten a ma reggeli igében pont erre szeretné felhívni a figyelmedet. Sokszor akármennyire is nehéz beismerni, de Ő jobban tudja. Ő az, aki látja a teljes képet, és nemcsak egy bezárt, ablaktalan dobozból szemléli az eseményeket. Ő az, aki öröktől fogva ismeri a múltat és a jövőt is. Ő az, aki látja az érem másik oldalát, a másik ember gondolatait, a rejtett miérteket, az érzelmeket, ki nem mondott szavakat. Ő az, aki igazán tudja, mire van szükséged, melyik a helyes irány, és akinél jobban senki sem akarja a javadat. 

Ő hív ma arra téged, hogy bízz benne! Lépésről lépésre engedd át neki a vezetést! Kapaszkodj a kezébe, és hagyd, hogy mindenhatóságával, mindentudásával egyengesse az utat előtted, irányítson téged a cél felé. Te csak koncentrálj a Vele való kapcsolatra, a következő lépésre.

Nem mondja azt, hogy ne álmodj, ne gondolkozz vagy tervezz előre, csak azt, hogy bízd Rá mindezeket a vágyakat! Ő sosem fog átvágni téged, sosem fog a rossz irányba vezetni, hanem melletted megy az úton, akármilyen nehézség várjon rád. Nem hagy el, hanem erőt ad a következő lépéshez. Erődön felüli segítséget.

Hát engedd át neki életed vezetését, bízz Benne, Ő jobban tudja! Hidd el, ez lesz a legjobb döntés, amit valaha meghoztál.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet