Jó olvasást!

„Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.”
János evangéliuma 20:31

Érted történt mindez. Érted volt Betlehem, a jászol, a Boldogmondások, a Miatyánk, az öt kenyér és két hal, a vízen járás, a gyógyítások, az utolsó vacsora, a Gecsemáné-kert, a kereszt, az üres sír, a mennybemenetel. 

Jézus nem a személytelen tömeghez beszélt, nem őket gyógyította, nem értük halt meg, hanem az ő teremtményeiért, gyermekeiért, egyénekért, megismételhetetlen alkotásokért történtek mindezek. Érted és értem. Ő meglátta a számanincs sokaságban a gyermekeket, akiket tanítványai a háttérbe akartak szorítani. A monoton morajlásban meghallotta a vak ember kiáltását, megérezte a vérfolyásos asszony gyógyulást esdeklő érintését, és észrevette a fa lombjai között kuporgó Zákeust. Jézus nem egy irányítható, hergelhető, kihasználható embertömeget látott, hanem megváltásra éhező férfiakat, nőket, egyen-egyenként. 

És ez ma sincs másként. Több milliárdan vagyunk, mégis lát téged, hallja kiáltásodat, ismeri minden félelmedet, minden óriásodat, akik napról napra bukásra akarnak kényszeríteni. Átéli minden veszteségedet, örömödet, boldogságodat. 

És megkérte a barátait, hogy ne hagyják veszni mindazt, ami földi élete során történt, hanem írják le az utánuk következő tanítványoknak. Neked. Hogy levehesd a polcról, és olvashasd Isten szavát. Hogy közel jöhessen hozzád, megismerhesd Őt. Hogy te magad lásd meg az egyszerű názáreti férfiban Isten Fiát, és átélhesd mindazt, amit kétezer éve élhettek át azok, akik találkoztak Vele. Leírták azért, hogy te higgy benne, hogy belékapaszkodj, és életed legyen. Örök életed. 

Hát vedd kezedbe a Könyvet, és engedd, hogy lapjain keresztül meghallhasd Isten hangját! Engedd, hogy odaüljön melléd, hogy részese legyen a mindennapjaidnak, és átformáljon téged, kihozva belőled azt a csodát, aminek Ő teremtett. Engedd, hogy Isten szava begyógyítsa sebeidet, és békét, bizalmat adjon szívedbe! Engedd, hogy egy igazi csodában, egy különleges utazásban lehessen részed, melynek végén ott vár rád Atyád országának kapujában tárt karokkal.

Jó olvasást! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet