Isten az, aki gondot visel Rólad

„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.
Pál levele a Filippibeliekhez 4. fejezet 19. verse

Mindent akarunk. Azt is most, ebben a pillanatban. Új konyha bútort, autót, házat. Materiális dolgok. Ha a valaki valamilyen szellemi képzésben vesz részt, azért teszi, hogy elsajátíthassa egy bizonyos szakterületnek minden fortélyát. Ez természetesen nem lehetséges azonnal. Ha valamit azonnal kell eldönteni meglehet nem fogunk helyesen ítélni és rossz döntést hozunk. A kapcsolataink minőségi javulása vagy kialakítása sem egyik pillanatról a másikra történik, hanem komoly befektetéseket igényel.

A szükségleteinket is rangsoroljuk. A helyes sorrend felállítását azonban nem lehet rögtön, azonnal megtenni. Időre és körültekintésre van szükség. Fontos a célok meghatározása és az az idő, ami alatt szeretnénk elérni, amit akarunk.

Az általunk felállított rangsor szerinti szükségletek mindig felülmúlják a lehetőségeinket, tehát mindig marad kielégítetlen szükséglet. Két részre lehet bontani:

-       Anyagi természetű szükségletek:  Anyagi szükséglet például az élelem, a ruházkodási cikkek, a lakás, a lakberendezési cikkek, a gépkocsi iránti igény.

-       Szellemi szükségletek:A művelődés, a kultúra, a testedzés, sportolás iránti igény. Ez utóbbi szükségletek is az élet tartalmasabbá, szebbé tételét szolgálják. (Ezen belül is van egyéni és közösségi szükséglet)

Van egy ígéret minden igényre kiterjedően.  Isten minden szükségletünkről gondoskodik. Valójában ezektől sokkal többel ajándékoz meg bennünket, mint amire szükségünk van.

Most egy kicsit nézzünk szét ott ahol éppen vagyunk? Tényleg olyan nagy a szükség? Megvan mindenünk, ami kell, ami az élethez szükséges volna, sőt...

Légy hálás azért amid van, és miközben elkezded igazán értékelni azokat a dolgokat, amiket Isten adott, közben megfigyelheted majd, hogy egyre többet és többet fogsz kapni. A hálaadás azért is nagyon fontos volna, mert kifejezheted Istennek azt, hogy tudod, mindenednek ő a forrása!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet