Maradsz vagy mész?


„Ketten lesznek a mezőn: az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. /Káldi-Neolvulgata/”

Lukács evangéliuma 17:36

Élet vagy halál? Mennyország vagy pokol? Örök boldogság vagy végleges pusztulás? Nem kérdés; minden normális ember az Isten közelségét és a szerettei körében eltöltött szenvedés nélküli örök életet választaná.

És úgy is tűnik, hogy egyre többen vannak, akik vallásosnak mondják magukat, akik egy kérdőíven az örök élethez húzzák az ikszet, sőt akik még némi időt és pénzt is hajlandóak ennek eléréséért áldozni.

De ki dönti el, és mi alapján, hogy ki marad és ki megy, hogy kit visznek fel Isten országába és ki marad itt?

Úgy van ez, mint mikor valaki kap ajándékba egy utat a trópusokra. Az öröm nagy, mindenkinek dicsekedve újságolja milyen nagy szerencse érte, hogy majd milyen jól fogja ott magát érezni, mit fog ott csinálni stb. Lehet, talán vesz egy új bőröndöt is, és talán el is kezd csomagolni, de hanyag hozzáállásával mégis lekési az indulást.

Ki dönti el, hogy mész vagy maradsz? Jézus megvásárolta a mennybe szóló jegyet részedre is, azt is elmondta, mit és hogyan csomagolj. Innentől kezdve, hogy mész, vagy maradsz, a te válaszodon, a te választásodon múlik.

Mész vagy maradsz? Itt, elsősorban nem az számít, hogy milyen hangosan mondasz igent. Itt, ahogy mondani szokták; a lábaddal szavazol. Azzal, ahogy élsz, ahogy felkészülsz.

Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.  (Máté 15:8)

Mész vagy maradsz?

Ne is mondj semmit, majd a mai napod megadja a választ.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet