"Térj Hozzám!"

„Eltörlöm hűtlenségedet, mint a felleget, vétkeidet, mint a felhőt. Térj hozzám, mert megváltottalak!


Az hűség lelkülete ragadós lehet, amely a különböző közösségekben megnyilvánulva hatást gyakorolhatna másokra is és ez lehetne a társadalmunkat jellemző legfőbb erény!

De vajon miért is nem találjuk meg ezt a társadalomban és sok családban? A helytelen, -családon keresztül árasztott befolyás, rossz eredményeket von maga után a társadalom egészére vonatkozóan. Hűtlenség, irigység, csúfolkodás, erőszak, mind olyan aktivitást kiváltó fogalmak, amelyek az egyén magaviseletén keresztül ártanak a családnak, majd így a társadalom egészének.

Ehhez képest a ma reggeli szöveg ígérete egészen örömtelivé avanzsál. Ebben a versben folytatódik az 1–4. versekben kezdődő üdvígéret. A megtisztelő, Jákob és Izráel megszólítás után (21. vers) kétszer is szolgájának nevezi népét az Úr. Azzal biztatja, hogy nem felejtette el, a fogság ellenére sem, hiszen ő teremtette. Bocsánattal ajándékozza meg, ahogyan elszáll a felhő, úgy tűnik el a nép vétke.

A megváltás képének előterjesztése nyugtatja a ma élő ember lelkét. Annak a lehetősége, hogy a drága áron megfizetett rabságból megmenekültünk Jézus által, könnyebbé varázsolja az életet. Egyetlen feladat van. Válaszadási kötelezettség. Ehhez, bizalom kell, hit, elfogadás, egy kis kíváncsiság, ahhoz a híváshoz, amelyet Isten intéz népe irányába: „Térj Hozzám!” Kedves olvasó, ma reggel veled együtt mondom e szavakat és hozom meg életemben újra a döntést: Istenem, jövök! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet