A drága idő

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.”

Mindig elcsodálkozom azon, mennyire a mostban élnek a gyermekeim. A Kicsi még azt sem érti igazán, mit jelent, hogy először befejezem a Nagynak olvasott mesét, és utána lapozgatjuk át a kisvakondos könyvet. Ő most akarja. Azonnal. A Nagy már kezdi sejteni a dolgokat, megérti, amikor elmagyarázzuk neki, mikor lesz a születésnapja, mennyit kell még aludni addig, mikor megyünk a nagyszülőkhöz, de látszik rajta a szomorúság enyhe jele, amikor rájön, ezek még nem most történnek. 

Szeretik megragadni a pillanatot. Míg én rágódom a múlton és aggódom a jövő miatt, addig ők igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a jelenből. Nincs idő felhúzni a papucsot, nincs idő nyugodtan megenni a vacsorát, az alvás sokadlagos, mert játszani, olvasni, énekelni, ugrabugrálni, szaladgálni, mesélni kell. Nehogy elvesztegessünk egy percet is, vagy felesleges teendőkkel töltsük el. Minden pillanat értékes. 

Isten szeretné ma reggel valami hasonlóra felhívni a figyelmedet. Használd fel bölcsen az idődet, ne szalaszd el az alkalmakat! Annyira gyorsan rohannak a napok egymás után, olyan rövid egy ember élete, hogy nem éri meg felesleges dolgokra költeni a drága idődet. 

Igen, vannak történések, melyeket fel kell dolgozni, de nem jó rágni magunkat amiatt, amin már nem tudunk változtatni. Isten hív, hogy tedd le a múltad terhét Nála! Jó dolog tervezni, gondolkodni a holnapról, következő hónapról, az ezutáni évről, de ne engedd, hogy megbénítsanak a jövő kérdőjelei! Isten hív, hogy bízd rá magad, engedd, hadd vezesse életedet a legjobb irányba! Ő ismeri a jövőt, és gondot visel rólad.

Keresd ma reggel az Urat, és kérd ki az Ő véleményét, mi a terve veled! Kutasd az akaratát, hogy hol a te helyed, mi az, amit tenned kell! Kérd az Ő segítségét abban, hogy meg tudd élni igazán a jelent, a pillanatokat! Hogy ne a tömeg után menj, hogy tudj bölcsen dönteni, mi az, amire időt áldozol, és mi az, amire nemet mondasz. 

Nem tudhatod, mennyi idő jut neked itt a földön. Hát használd fel jól, Isten tanácsa szerint! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet