Mert Ő megvéd

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből."


Láttam egy videót az interneten, amikor mindenféle állatok bújtak a gazdáik karjaiba. Különleges volt látni, ahogy a pulyka, kecske, boci, csikó és még az oroszlán is, mennyire boldogan, egyszerre izgatottan és nyugodtan megy a gazdája felé. Sokszor ezek az állatok mázsás súllyal rendelkeznek és döntik le a gazdit lábairól. De feledhetetlen az öröm. Jézus sokféleképpen bemutatásra kerül a bibliában. Kőszikla, világosság, vőlegény, stb. Most, mint pásztor tűnik fel. A pásztor minden bárányának nevet ad, és olyan gondos odafigyeléssel törődik az övéivel, hogy azok teljes biztonságban érezhetik magukat. Ez sokat elárul Jézus jelleméről. Olyan légkört áraszt és teremt meg a nyája számára, hogy minden kétséget kizáróan, nyugalomban tudnak időt tölteni a Mester körül.

Nincs erőszak, pletyka, ítélkezés csak szeretet. Akik a nyájban vannak nem tökéletesek. Vannak hibáik, segítségre szorulnak. Ezért van ott a Pásztor. Ő az, aki helyreállítja az elrontott dolgokat.

Két fontos dolgot szeretnék tanácsolni. Az, hogy milyen ember lesz belőled két dolgon múlik: 
  • milyen erkölcsi döntéseket hozol meg? 
  • és, mikor?
Nem kérdés, hogy minden ember a jót keresi. Az erkölcs elsősorban a jó és a rossz, valamint a kettő közötti különbségtétel képességének és ennek indoklását vizsgálja.

A másik nagy kérdés, a mikor. Mikor hozom meg a döntést. A sikeres embereket egy dolog különbözteti meg a többiektől. Pontosan kijelölt úton haladnak végig, amely egy korábbi határozott döntésüknek az eredménye. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet