Isten jósága és szeretete

„Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.”

A 23. Zsoltár a legismertebb és legkedveltebb zsoltár az összes közül. Tucatnyi módon dolgozták már fel Dávid király szavait, aki sokunknál jobban tudta, mit jelent az, hogy Isten jósága és szeretete kíséri élete minden napján.

Bízz istenben, mindentől függetlenül! Az élet soha nem egyszerű, ezt mindannyian nagyon jól tudjuk. Lehet, hogy egyik pillanatban még jól mennek a dolgok, de majdnem biztosak lehetünk benne, hogy rövid idővel később már a gödör mélyéről siránkozhatunk azon, ami elmúlt. A valaha élt legbölcsebb király, Salamon Istentől “középszerű” életet kér: "Se szegénységet, se gazdagságot ne adj nekem! Adj annyi eledelt, amennyi szükséges, hogy jóllakva meg ne tagadjalak, és ne mondjam: Kicsoda az Úr? El se szegényedjek, hogy ne lopjak, és ne gyalázzam Istenem nevét!” (Példabeszédek könyve 30:8-9) Mi a baj az egyik, vagy a másik véglettel? Nem a pénz léte, vagy nem léte: az, hogy elfelejtjük, kiben kell bíznunk. Isten helyett a pénzben, vagy a saját erőnkben bízva nem fogunk kikeveredni a halál árnyékának völgyéből!

Ismerd meg Isten jóságát és szeretetét! Isten annyira jó, hogy testet, elmét, gondolatokat, barátokat, családot, és még rengeteg mást adott neked, és annyira szeret téged, hogy napról napra támogat, vezet és ellát mindennel, amire szükséged van. Lehet, hogy most éppen nem úgy érzed, de amikor kicsit nyugodtabban tudod majd végiggondolni a dolgaidat, látni fogod, hogy az élet nem is olyan borzalmas, mint azt korábban láttad. Hogy miért? Mert Isten jósága és szeretete kísér téged mindenhova. Sok a munka? Örülj, hogy tudsz dolgozni! Párkapcsolati problémáid vannak? A társadat is Istentől kaptad! Megbántottak? Isten vállán kisírhatod magad.

Keress egy közösséget, ahol megélheted Isten szeretetének gyakorlati megnyilvánulásait is! Nagyon szeretem John Donne híres szavait: "Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja…” Isten úgy teremtett meg bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra. A közösség nem csupán lehetőség, hanem az egyetlen módja a valódi keresztény életnek. Úgy érzed letört vagy? A hullámok összecsapnak a fejed fölött? Túl sok a feladat és segítségre lenne szükséged? A XXI. század távolságtartó társadalma elleni legjobb orvosság a keresztények közössége. Gyülekezet, imakör, bibliaklub, házi csoport, templom, közi, mindegy, minek hívod. A lényeg, hogy Isten másokon keresztül is meg tudjon áldani! Nem véletlen, hogy Dávid ezzel a gondolattal zárja a 23. Zsoltárt.

Lehet, hogy a mai nap te is ott, a halál árnyékának völgyében érzed magad. Lehet, hogy munkahelyi stresszel, iskolai, vagy párkapcsolati nehézségekkel küzdesz, vagy szó szerint, fizikailag nézel szembe a halállal. Bármiről is legyen szó, a 23. Zsoltár ma neked szól. Kívánom, hogy Isten jósága és szeretete kísérjen téged az egész nap folyamán!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet