Feddés és reménység

"Így fognak visszatérni azok, akiket az Úr kiváltott, és ujjongva vonulnak a Sionra. Öröm koszorúzza fejüket örökre, boldog örömben lesz részük, a gyötrelmes sóhajtozás pedig elmúlik."

Isten sohasem hagy reménység nélkül. Amikor a legsúlyosabb ítéletet kell kihirdetnie, akkor is megszólaltatja a reménység üzenetét mindazok számára, akik elfogadják a feddést és visszafordulnak a rossz útról. Ésaiás prófétán keresztül Isten az Asszír és a babiloni hódításról ad hírt. Világossá teszi, hogy a hűtlenség miatt, fenyítésként engedi meg ezeket a pusztító támadásokat. A célja azonban nem az, hogy elveszítsen, hanem, hogy megmentsen. Ezért a pusztítás üzenete mellett megszólal a helyreállítás, a visszatérés ígérete is. A szabadítás, ahogyan hazaviszi a foglyokat hasonló lesz ahhoz, ahogyan Egyiptomból kiszabadította népét. Ez a prófécia nem csupán a babiloni fogságból való szabadításra utal, hanem előképe annak a végső szabadításnak, amikor Jézus Krisztus megszabadítja a pusztuló Földről mindazokat, akik várják visszatérését. Ekkor teljesedik be az az ígéret is: "Öröm koszorúzza fejüket örökre, boldog örömben lesz részük, a gyötrelmes sóhajtozás pedig elmúlik."

Ha bajjal, nehézséggel találkozol, ne feledd: Isten nem azért engedi meg a nehézségeket, hogy elcsüggedj és reménytelenné válj, hanem azért, hogy változást munkáljon benned, és a szabadítás értékes ígéretével ajándékozzon meg!

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet