Egy nyitott ajtó

 „Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, az megtartatik, bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.”

Összeszámoltad már, hány ajtó záródott be előtted az elmúlt évek során? Hányszor utasítottak vissza munkahely keresés közben? Hányszor kaptál nemleges választ, amikor valakit randira szerettél volna hívni? Hányszor záródtak be előtted kiadó lakások ajtajai, mert kisgyermeked vagy háziállatod van, esetleg a bőrszíned nem volt megfelelő a tulaj számára, vagy csak egyszerűen te nem tudtál ennyi pénzt kiadni, hogy az a hely az otthonod lehessen. 

Hányszor lett negatív a terhességi teszt, hányszor nem hallatszott már a szívhang a következő ultrahangon, hányszor kellett gyermek nélkül hazajönni a kórházból? 

Hányszor kaptál rossz hírt egy vizsgálat során magad vagy egy szeretted esetében? Hányszor kellett egy frissen hantolt sír mellett állnod, és hányszor zárult be előtted - reményeid szerint nem - örökre a találkozások ajtaja? 

Ha te nem is vagy rá képes, de Jézus számontartja mindezeket a veszteségeket, és a legkevésbé sem szemléli érdektelenül azokat a fájdalmakat, amiket meg kell élned utad során. 

Sőt, egy különleges üzenetet tartogatott neked mára. Egy nyitott ajtót, amit nem zárhat be az orrod előtt senki emberfia. Egy nyitott ajtót, önmagát, Akin keresztül ha Istenhez mész, örök élet vár rád. 

Ez a világ nem tökéletes, tele van fájdalommal, veszteséggel, szenvedéssel. A bűn tönkretett mindent és mindenkit benne, de Isten Fia azért jött, hogy kivezessen innen, hogy hazavezessen. Ő az, aki eljött értünk, aki leélt itt egy rövid, ám annál tartalmasabb életet, és feláldozta magát azért, hogy újból kapcsolatba kerülhessünk Istennel. Hogy újból élhessünk igazán, örökké, hogy mindannak vége legyen, amit a Gonosz hozott be lázadásunk által ebbe a világba. 

Krisztus meghalt és feltámadt értünk, hogy nekünk is ez lehessen a sorsunk az örök halál helyett. Krisztus meghalt és feltámadt, hogy egy ajtó tárulhasson számunkra Isten országába. 

Hát lépj be ezen az ajtón, ma még nyitva áll előtted! Lépj be, és találkozz Istennel úgy, mint eddig soha! Lásd meg szeretetét, irgalmát, igazságát! Lásd meg Krisztus keresztjét, és tedd le életedet az Ő kezébe!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet