A könyv

„Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.”
Zsidókhoz írt levél 4:12 

Melyik könyv volt az, ami utoljára igazán megérintett téged? Ami a lelkedig hatolt, sebeket tépett fel, vagy épp begyógyította őket, szaporább lett tőle a szívverésed, miközben olvastad, és nem hagyott nyugodni, amíg a végére nem értél. Vagy akár még utána sem. Melyik könyv volt az, amiben úgy el tudtál mélyedni, hogy megszűnt körülötted tér és idő, és csak a történet létezett? Melyik könyv volt az, amiben választ kaptál valamilyen benned lévő talányra, vagy ha nem is választ, de legalább érezted, a terheddel nem vagy egyedül? Melyik könyvön zokogtál utoljára vigasztalhatatlanul, melyiken nevettél úgy, hogy a hasad is megfájdult belé? Gondolkodj néhány percig, és idézd fel ezeket a különleges olvasás-élményeket!

Majd fordítsd tekintetedet újra a mai igénk felé! Isten szava is lehet ilyen könyv. A Szentírás különleges hatással lehet az életedre, ha engeded. Felforgathat, kiboríthat, de utána utat is mutat, amin végigmenve újra egésszé válhatsz. Kérdések tömkelegét teszi fel benned, és hajt, hogy találd meg rájuk a választ, miközben az Igét olvasod. Emlékeket ébreszt, fájókat és örömtelieket egyaránt. Gyógyít, lassan, de igazán. 

Ráébreszt a hibáidra, a tévedéseidre, a rossz döntéseidre, de megmutatja azt is, Kinél találhatsz feloldozást, kegyelmet és új utat, célt az életednek. Nem kertel, nem szépít, még a múltat sem teszi kegyesebbé. Nyíltan beszél úgy, ahogy arra szükséged van. Nem kerget álomvilágba, nem áltat téged, hanem igazán beszél bűnről, igazságról, megváltásról. Istenről. 

Arról az Istenről, akit annyira félreismerünk, akinek annyi hibát, tévedést, gonoszságot varrtunk már a nyakába. Arról az Istenről, aki mindennek ellenére szeretettel fordul felénk, és üzen a Könyv lapjain keresztül. Minden napra tartogat neked egy személyre szabott tanácsot, bátorítást, feladatot vagy épp figyelmeztetést. És mindegyik szeretetből fakad. Féltő szeretetből. 

Hát nézz ma reggel másként a Bibliára, és adj egy esélyt Istennek! Nyisd ki a könyvet, és kérd az Ő útmutatását! Keresd benne az elrejtett üzenetet, keresd benne Isten arcát, és hidd el, Ő megmutatja magát neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet