Egy lépéssel közelebb

„Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.”
Jakab levele 4:7-8

Összeszeded a bátorságodat, és végre megszólítod. Beszélgetni kezdtek, feszengsz, mert ki kell mozdulnod a komfortzónádból, hogy közelebb kerülj hozzá. Aztán keresed az alkalmakat, hogy találkozz vele, hogy egy nagyobb társaságban mellé ülhess, mintha semmi sem lenne köztetek. Keresed a lehetőséget, hogy egyre jobban megismerd, és te is megnyílhass előtte. Minden mosollyal, nevetéssel, egy-egy pillantással, amikor találkozik a tekinteted az övével, érzed, egyre közelebb kerültél hozzá. 

Az álarcok kezdenek eltűnni, mert előtte nem kell megjátszanod magad, vele az lehetsz, aki igazán vagy. Egy „ártatlan” érintés, egy ölelés, ami már nem „csakbaráti”, a kezed mozdul az övé felé, ízlelgetsz egy szót, amit talán magadnak sem mertél eddig kimondani, és utatok együtt folytatódik tovább, immár más felállásban. 

Hetek, hónapok, évek peregnek egymás után, és nem tudod már nélküle elképzelni az életet, aminek köze sincs a rózsaszín felhőkhöz. Az életet, ami nagyon is valóságos, sokszor nagyon is kegyetlen és igazságtalan. De vele vagy, és ez a lényeg. Vele vagy, mert minden nap minden pillanatában meghozod a döntést mellette. Mert ez nem az érzelmeid kósza játéka, hanem egész lényed tudatos választása. Minden vitával és nézeteltéréssel, minden kanapén-alvással és becsapott ajtóval együtt a válaszod még mindig ő. És nem is tudnál más utat elképzelni.

Isten ma reggel ugyanígy néz rád. Ő téged választott. Melletted döntött, amikor a kereszten lefizette a váltságdíjat, és minden botlásod, hazugságod, hibád ellenére még mindig téged választ. Hát engedd Őt közel magadhoz! Lépj kapcsolatba Vele, és dönts te is mellette! Ő elfogad úgy, ahogy vagy, és Ő az, aki ki tudja belőled hozni a Hőst, akinek téged megalkotott. Adj ma egy esélyt neki, hogy közeledhessen feléd, és tedd meg te is azt a lépést a Vele való kapcsolatért!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia