Meghallgatott kérések

"Mert, aki kér, mind kap, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik" 
Máté evangéliuma 7:8 

A mai igaszakaszt olvasva eszembe jutott a következő történet, amelyet néhányszor már halottam. Egy időszakban sokáig nem esett eső. A nagy esőhiány tikkadttá, szárazzá tette a földeket. A fákon megsárgultak a levelek, és hullatták megfakult, elsárgult leveleiket. A fű még a focipályán is kiégett, mert tilos volt a locsolás.  Az emberek nyugtalanul kémlelték a tiszta, felhő nélküli kék eget. Száraz, tikkasztó forró levegőt szívott be az ember, és sokan légzési nehézséggel küszködtek.

Mivel mind szárazabb hetek követték egymást, és hónapok óta egy csepp eső sem esett, a helybéli pap az eső kegyelméért könyörögve, különleges imaórára hívta az embereket a templom előtti térre.

A teret nagy sokaság töltötte be a megbeszélt órára. Sokan hozták el magukkal a Bibliát, az énekeskönyvüket, mint máskor is az istentiszteletre. A pap végignézett az embereken, és tekintete megakadt egy kislányon, aki teljes komolysággal ült az első sorban, és egy piros esernyőt tartott az ölében.

A kislány volt az egyetlen , aki komolyan vette, hogyha esőért könyörgünk, Isten meghallgatja az imát, és szükség lesz az esernyőre! Micsoda hit! Milyen jó hozzáállás!

Sok mindent el lehetne mondani, az elutasított vagy teljesített kérések kapcsán. Vannak, amelyeket jogosan utasítottak el, másokat pedig jogtalanul, s ez utóbbiak rosszul is estek (pl. egy biztosítási igény, vagy pályázat, fizetésemelési kérelem stb.) De egy biztos, minden esetben, aki határozottan kér Istentől jó dolgokat, és hisz benne, annak válaszra lelnek az imái. Ismerjük meg ma is Isten ajándékait, kérjük hittel, semmit sem kételkedve.  "Mert, aki kér, mind kap, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik" Máté evangéliuma 7:8

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima