Új év, új Isten?

„Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt.”

Lassan vége van az évnek és ilyenkor ki-ki a maga módján számvetést tart. Eltűnődhetünk életünk eddigi történésein, döntéseink helyességén vagy épp helytelenségén. Átgondolhatjuk, hogy a jövő évben mit fogunk másként tenni vagy éppen miben szeretnénk fejlődni. Az új év nagyon sok mindenre jó és az új év, új én-t és új életet is jelenthet. De nem új Istent!

Ézsaiás próféta úgy fogalmaz, hogy „Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.” (Ézsa.40:8) Az Ige, amely az Úrtól jön, az Ő szavai nem változnak meg az új év beköszöntével. Nem fog Isten irántunk érzett szeretete és vágyakozása elmúlni vagy ellenkező irányt venni. Minden gondolat és minden mondat, amely a Szentírás lapjait ékesíti  az év összes napján érvényben vannak, ezzel is lehetőséget biztosítva arra, hogy megnyugvást, bátorítást, útmutatást és szeretetet kapjunk általuk.

Legyen ez az új év a bizonyíték arra, hogy Isten szavai és tettei összhangban állnak egymással. Gondolatai kegyelemmel vannak átszőve és kerüljünk bármennyire messze is Tőle, tudjuk azt, hogy nincs az a messzeség, amelybe ne nyúlna utánunk. Minden nap áldást tartogat számunkra és ha törekszünk arra, hogy betartsuk az aranyszabályt (Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük. Mt.7:12), akkor Isten ígéretei utat nyernek és általunk mások is részesülhetnek az áldásokból.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima