Bízd magad az Úrra!

Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit! Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít. Légy csendben, és várj az Úrra!…

Zsoltárok könyve 37:4-7

Rábízni magunkat másokra nem trendi. Sokan legfeljebb akkor teszik meg, ha nincs jobb megoldásuk, ha mindent megpróbáltak, de maguk nem tudták kezelni a problémáikat. (Kivéve persze azok, akik szeretik, ha mások szolgálják ki őket.)

Megvalósítani a céljainkat, elérni az álmainkat saját erőnkkel, tudásunkkal, ügyességünkkel, pénzünkkel, kapcsolatainkkal... az már igen! És amit tudunk, így is oldunk meg. Sőt, vannak olyanok is, akik annyira tökélyre fejlesztik az önmegvalósítást, hogy számukra mások legfeljebb segítőnek vagy dobbantónak kellenek. Nem számolnak vele, hogy ennek az lesz az eredménye, hogy egész életükben magányosak lesznek, és a végén üresnek és értéktelennek fogják érezni az eltelt évtizedeket. Én sajnálom az ilyen embereket.

Isten elképzelése teljesen más. Számára a közösség, a kapcsolatok a fontosak, mert ezek teszik boldoggá az embereket, ha jól működnek. Ezért azt javasolja, hogy fogjunk össze, és együtt valósítsuk meg közös céljainkat. Nem egymás ellen küzdve, nem versengve, hanem egymásban bízva, és segítve egymást. Így olyan célokat is elérhetünk, amilyeneket külön-külön nem. Ebben maga mutatott példát nekünk. Isten három személy, akik együttműködnek, és tökéletesen megbíznak egymásban. Nincs is számára lehetetlen! És ezt a végtelen hatalmat felajánlja nekünk is! Feltételekkel, hiszen tudja, hogy nélküle nem jóra használnánk. És a feltétel ez:

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit! Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik... Légy csendben, és várj az Úrra!”

Istennél ez a trendi. Ő bármit megtesz értünk. És tényleg bármit, ezt láthatjuk abból, amit Jézusban tett értünk. Ő azért született kétezer éve, hogy megtegye azt, amit mi nem tudunk megtenni magunkért: hogy megváltsuk magunkat. Sok más dolog mellett ez is egy, amit nem tudunk megtenni. És valószínűleg a leglényegesebb az összes korlátunk közül. Bízzuk magunkat Jézus Krisztusra, aki munkálkodik értünk! Ha gyönyörködünk benne, ha örömmel szemléljük őt, akkor úgy megváltozunk, hogy ő meg tudja adni minden kérésünket.

Az ő hatalma munkálkodik az életünkben, ha rábízzuk magunkat. Tegyük ezt meg most, az adventi időszak utolsó napjaiban (ha eddig nem tettük meg)!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima