Keress egy mentort!

“Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: Kelj fel, és menj Dél felé a Jeruzsálemből Gázába vezető útra, amely néptelen. Ő felkelt, és elindult. És íme, egy etióp férfi, a kandakénak, az etiópok királynőjének udvari főembere, aki egész kincstára fölé volt rendelve, és Jeruzsálemben járt az Istent imádni, visszatérőben hintóján ülve Ézsaiás prófétát olvasta. Ezt mondta a Lélek Fülöpnek: Menj oda, és csatlakozz ahhoz a hintóhoz!  Amikor Fülöp odafutott, hallotta, hogy Ézsaiás prófétát olvassa, és megkérdezte tőle: Érted is, amit olvasol?”

Apostolok cselekedetei 8:26-31


Manapság az emberi kapcsolatok nem olyan szorosak, mint régen. A gyerekkori barátságok megszakadnak, és felnőttként nem könnyű ismerkedni. Sajnos ennek sok hátulütője van. Az emberek kapcsolatok híján más forrásból próbálnak ismeretet szerezni. Ahelyett, hogy az ismerősöktől, esetleg hozzá értő személyektől kérdeznének, az internetet bújják. Sajnos ott meg mindent és annak ellenkezőjét is megtalálhatjuk.


Filep története pont erre egy nagyon jó példa. Filep Isten utasítására kapcsolatba lép egy szükségben lévő személlyel. Megmagyaráz egy bibliai szakaszt, ami számára érthetetlen. Közelebb visz valakit Istenhez azzal, hogy a saját ismereteit, tapasztalatait megosztja.


Ezt úgy hívják mentor. Mindenkinek szüksége van mentorra. Legyen szó a hitéletről, vagy a tanulmányokról, új munkahelyről, de mentorra szükség van. Valakire, aki támogat, segít fejlődni.


Keress egy mentort! Keress olyan embereket, akik fejleszthetnek! Keress olyan embereket, akik erősítenek! Keress egy jó mentort, aki közelebb visz Istenhez!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima