Hirdetvén az Isten országát...

„És lőn ezután, hogy ő jár vala városonként és falunként, prédikálván és hirdetvén az Isten országát, és vele a tizenkettő.”

Lukács evangéliuma 8. fejezet 1. vers

Isten országa? Ez hol is van pontosan? Van róla valami prospektus képekkel, vagy egy reklám videó a legszebb városokról, a látnivalókról?

Mert ugyan szeretek utazni. Szeretek szép és különleges helyeken járni. De soha nem indulok el úgy, hogy ne tudnám előre, hogy hol lesz a szállás, vagy, hogy mit fogok majd megnézni.

Aztán, ahogy olvasom az evangéliumot rá kell jöjjek, hogy Isten országa nem olyan, mint egy földi ország. Jézus pedig nem egy utazási iroda ügynökeként járt köztünk. Nem arról prédikált, hogy Isten országában milyen épületek vannak, vagy, hogy milyen parkok, kertek várják az odalátogatókat.

Isten országa, azaz, ahogy írva találjuk: Isten királysága - ahogy Jézus a szavaival és a cselekedeteivel hirdette – nem egy távoli hely. Sőt, az Ő személyében, az Ő szolgáló élete és áldozata révén ez a királyság hódító útjára indult.

Ő azt szeretné ma is, hogy Isten királyságának ez a szeretet törvénye behatolna a szívünkbe, ha ez irányítaná viselkedésünket, mindennapi életünket, munkánkat, pihenésünket.

Az én imádságom ma ez:

Uram! Segíts, hogy az otthonom, az irodám, a munkahelyem, a gyülekezetem a Te országod külképviselete lehessen. Hogy, aki oda belép, az úgy érezze magát, mintha a Te országodban lenne. Legyen számára az az elfogadás és a befogadás helye. A biztonság. A menedék.

Uram! Köszönöm, hogy én is a Te országod nagykövete lehetek!

„Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát; Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.” (2Kor.5:18, 20)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima