Helyed van Isten oldalán

„Közben egy Apollós nevű művelt zsidó férfi érkezett Efezusba. Alexandria városából származott, kitűnő szónok volt, és nagyon jól ismerte az Írásokat. Apollós már korábban kapott valamilyen tanítást az Úr Útjáról, de csak azt a bemerítést ismerte, amelyet Bemerítő János hirdetett. Ennek ellenére nagy buzgalommal hirdette, és tanította a Jézussal kapcsolatos dolgokat. Apollós kezdett az efezusi zsinagógába járni, és ott nagyon bátran beszélt. Amikor Priszcilla és Akvila hallották Apollóst, meghívták magukhoz. Beszélgettek vele, és részletesebben elmagyarázták neki Isten Útját. Ezután Apollós el akart menni Akhájába. Az efezusi testvérek biztatták, és levelet írtak az Akhájában lakó tanítványoknak, hogy fogadják őt szívesen. Amikor azután Apollós odaérkezett, nagy segítséget jelentett azoknak, akik Isten kegyelme által hívőkké lettek.”

Az apostolok cselekedetei 18:24-27

Szeretem az apostoli időkről írt bibliai könyvet. Tele van a korai egyház és a benne szolgálók tapasztalataival, kihívásokkal, magával ragadó eseményekkel, és olyanokkal is, amik egy időre megülik az ember lelkét. Tele van Isten jelenlétével, a Szentlélek tetteivel, mert lényegében erről szól a könyv. Viszi tovább azt a szálat, amit az evangéliumok elindítottak, és rajta keresztül ugyanaz az Isten mutatkozik be nekünk, akit Jézus óta Atyánknak szólíthatunk, és aki szeretne minél több gyermekével kapcsolatba kerülni.

És ahogy olvassuk ezt a könyvet, láthatjuk, hogy mennyiféle emberrel történik meg ez. Apollóssal, a művelt zsidó férfival, Saullal, a farizeussal, Kornéliusszal, a római századossal, az etióp kincstárnokkal, Lídiával, a thiatírai bíborárussal, a filippi börtönőrrel, a névtelen jövendőmondó szolgálólánnyal, a Timóteus nevű félig zsidó, félig görög fiatallal… Előtte nincsenek akadályok, Ő nem tesz különbséget férfi és nő, idős és fiatal, szabad vagy rabszolga, zsidó vagy pogány között. Ő megszólít mindenkit.

Ezért hát ne gondold, hogy értéktelen vagy Isten számára, hiszen a létező leghatalmasabb árat fizette le érted! És Ő kapcsolatban szeretne lenni veled is. Nem munkakapcsolatban. Nem a főnököd akar lenni, hanem a társad. Ő nem kihasználni akar téged, hanem adni akar neked. Kegyelmet. Gyógyítást. Életcélt. Nem azért szeretne belépni az életedbe, hogy utána hozd a számokat, haladjon a termelés, és terjedjen az evangélium. Hanem azért, mert jó egymást megismerni. És ebből következik, hogy jó másoknak továbbadni Őt. A tetteinkkel vagy szavainkkal, egész lényünkkel bemutatni az igazi Istent, a szerető Atyát, aki elküldte értünk Jézus Krisztust.

Nem tudom, Kedves Olvasó, honnan jössz, hogyan identifikálod magad, de azt tudom, hogy helyed van Isten oldalán! Nem tudom, milyen sebeket kaptál eddigi utad során emberektől akár egyházon kívülről akár az egyházon belülről, de azt tudom, hogy Isten nem olyan, mint amilyennek ők bemutatják. Isten nem bántalmazó.

Ha te már találkoztál Vele, az Ő feltétel nélküli szeretetével, elfogadásával, akkor rajtad keresztül mások is megtapasztalhatják, hogy Isten jó, Ő itt van köztünk, és mi mindannyian Hozzá tartozunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima