Ahogy Isten lát...

„Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről.”

Korinthusi első levél 2.fejezet 2.vers

Az ablakon kinézve egy növekvő fát látok. Ágai még igencsak vékony vesszők és a szél könnyen hajlítja. Napok óta figyelem. Szeszélyes időjárás van, mivel a szél, az eső, a felhők és a napsütés szinte pillanatról-pillanatra váltják egymást. Kis „barátom” pedig napról-napra változik. Ha most ránézek apró, pici, alig észrevehető rügyeket látok rajta. Elindult benne és rajta az élet és minél tovább nézem, annál határozottabban látom magam előtt a gyönyörű, zöld, virágokkal borított fát. Pedig most még csak csupasz ág az egész…

Tudod mi a szép az emberben? Képes arra, hogy tovább lásson! Azzal a fantasztikus képességgel rendelkezünk, hogy érezhetünk, gondolhatunk és láthatunk mást azon kívül, mint ami előttünk van. Pál apostol a fenti mondatában egy nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmünket: többek vagyunk, mint mások ítéletei, gondolatai, ugyanakkor nekünk is fontos emlékeznünk arra, hogy embertársunk is több annál, mint amit látunk, hallunk vagy gondolunk felőle.

Nekünk időnként nehéz tovább látni és mást is észre venni azon kívül, ami a szemünk előtt van. Milyen áldás, hogy a Jó Isten valóban tovább lát. Számára előrébb való, hogy milyen a lelked, mit gondolsz, hogyan érzel. Figyeli az értékrended, az emberekkel való bánásmódot és azt a szemüveget vizsgálja, amivel másokat vizsgálsz. Időnként belecsúszunk abba a hibába, hogy a szemüveg ítélkezőbb, csúnya, mérgelődő képet mutat a másik emberről. Magunkhoz mérjük embertársainkat, saját sikereink, erősségeink alapján ítéljük meg őket és csodálkozunk, ha ők nincsenek azon a szinten. Isten másként néz!

Az Úr gondolataink és belső világunk alapján figyel. Többet lát belőlünk, mint mi önmagunkból és jobban ismeri szívünk legrejtettebb részét, mint gondolnánk. Ő nem külsőségeink alapján ítél vagy jutalmaz. Azokat a lehetőségeket veszi górcső alá, amelyek enyhíteni próbálták szívünket, közelebb emeltek Hozzá és jobbá tették életünket. Isten Jézus Krisztuson keresztül néz bennünket!

Figyeljünk ezekre a lehetőségekre. Lássunk tovább a látható világon, hogy megtapasztaljuk a változást önmagunkban és embertársainkban!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima