Nem vagy egyedül!


Ó, Isten, ne légy távol tőlem, Istenem, siess segítségemre!

A minap egy temetésről hazafelé tartva megálltam egy padnál, és készítettem egy rövid videót. A videóban arról beszéltem néhány másodpercben, hogy Isten nem elmúlásra teremtett bennünket, és hogy Lázárhoz hasonlóan bennünket is fel akar támasztani az "utolsó napon". (ld. János evangéliuma 10. fejezet) Úgy gondoltam, biztosan van a TikTok videómegosztó felületén olyan személy, akinek bátorítást adhat néhány örök életről szóló szó. Arra azonban nem gondoltam, hogy ennyire rezonálni fog az üzenetem a vicces videók közt görgető emberekkel. Alig néhány perc elteltével özönleni kezdtek a kommentek.

Persze nem mindenki értett egyet a reménység üzenetével — nincs is ezzel semmi probléma. De hamar elkezdtek olyanok is reagálni a videó alatt, akik jelenleg is a gyásszal, az elmúlás fájdalmával küzdenek. Leírták, hogy gyermekük, szüleik, szerettük halála óta nem tudnak templomba járni, megrendült a hitük, vagy egyszerűen nem képesek boldognak lenni sem. Olyan, mintha Isten elrejtőzött volna előlük. Ismerős érzés?

Lehet, hogy ma te is így érzed magad. Lehet, hogy a gyász, de az is lehet, hogy valami teljesen más vezetett téged egy olyan helyre, ahol a magány folytogat, ahol bármilyen erősen feszíted is meg magad, az imáid legjobb esetben is csak a plafonig érnek el. Lehet, hogy út közben elveszett a hited, megrendült a reménységed. Ma azért jöttem, hogy megnyugtassalak:

Nem vagy egyedül!

Nem csak azért nem vagy egyedül, mert mint a videó tanúsága is bizonyítja, több ezer olyan ember (meg merem kockáztatni: több milliárd) él a környezetedben, akik hasonlóan éreznek! Egy dolgot azonban soha felejts el: nem az érzelmeid befolyásolják a valóságot! Attól, hogy valamit érzel, még nem ez az igazság.

Az imáid messze a plafonon túl érnek, minden erőfeszítésed eredményes, még akkor is, ha azonnal nem is hozzák a várt hatást. Nem vagy egyedül, még akkor sem, ha ezt most nehéz elfogadni! Isten veled van, és a mai igénk egyszerű fohászát te is elmondhatod bármikor, amikor az érzelmeid ezt megcáfolnák:

"Ó, Isten, ne légy távol tőlem, Istenem, siess segítségemre!"

(A rövid videót itt te is megnézheted: https://vm.tiktok.com/ZTRpoVtaf/)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet