Becsület vagy bizalmatlanság


"Ne csapjátok be honfitársatokat! Féld Istenedet! Én, az Úr vagyok a ti Istenetek."

Jártál már úgy, hogy egy veled kapcsolatban nem álló cég felkeresett valamilyen kihagyhatatlan ajánlattal? Én naponta kapok e-mail-eket, körülbelül havonta hívnak fel cégek, hogy szeretnének eladni valamit. Eleinte még türelmesen végighallgattam, de mára elfogyott a türelem. Valahonnan megszerezték az elérhetőségeim, és ez elég bosszantó. Az adatvédelem nagyon fontos dolog, és nagyon kellemetlen, ha valaki nem tartja be a szabályokat. Ilyenkor nem csak cégek, de sajnos csalók is megszerzik az adatainkat, ami azért nem a legjobb.

Milyen szomorú, amikor saját környezetünk vág át minket a palánkon. Amikor becsap valaki, akihez elméletileg közünk van. Persze a honfitárs kifejezés azt jelenti, hogy mindenki, akivel közös nemzetet alkotsz. Ez azt jelenti, hogy nem ismersz mindenkit, de azért akkor se tedd senkivel, mert neked sem jó érzés. Ne csapj be senkit!

Isten azt mondja, hogy azért, mert vele kapcsolatod van, mert "féled Istent", nem károsítasz meg másokat. Képzeld el, hogy milyen fantasztikus lenne, ha mindenki tartaná ezt az elvet? Senki sem csapna be senkit. (Jó, a reklámok onnantól kezdve komikusabbak lennének. "0% THM, de minden más magas... Én nem kötném meg a helyedben.") De képzeld el, hogy nem kell attól tartani, hogy esetleg valaki azért hív fel, mert valamit ki akar csalni tőled! Nem kell attól tartani, hogy valaki becsap. Bizalmi rendszerre épülne minden.

Persze ez csak álom, és tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Isten mégis azt kéri tőled, legyél becsületes. Legyél becsületes a munkádban, a magánéletedben, a közösségben ahol élsz, az élet minden területén, mert Őt akarod követni!

Isten becsületes. Legyél te is az!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet