Neked mi a vágyad?


„Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem! Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után: Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt?”

Zsoltárok könyve 42.fejezet 2-3.vers

 

Van egy érzés, amely utánozhatatlan, felülmúlhatatlan, egyedi, személyre szabott és ha szabad még nagyobb szavakkal élnem, pótolhatatlan. Ez az érzés a vágyakozás. Mindannyian rendelkezünk vágyakkal. Néhányan egy egzotikus utazásra vágynak, mások gazdagságra, megint mások  szép ruhákra vagy új házra és vannak, akik elfogadásra, békére, törődésre és szeretetre. Vágyunk tárgya épp oly’ változatos és sokszínű, mint mi emberek. Egy dolog van csupán, amely minden vágyra egyformán igaz: beteljesülése olyan boldogságot okoz, amely másban nem található meg.

Isten pontosan így van velünk. Különös gondolat lehet, hogy Istennek vannak vágyai, de én hiszem, hogy nekünk azért lehetnek, mert Neki előbb volt. Ezt a gondolatot követve pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy Isten legnagyobb vágya az, hogy Vele legyünk!

Időnként érezheted, hogy üres és magányos vagy és senki nem ért meg. Nem tudsz egy emberhez sem fordulni gondjaiddal, szükségleteiddel. Tudod miért érzed ezt? Isten hív! Hív arra, hogy közösségben légy Vele. Hív arra, hogy megtapasztald milyen az elfogadás és a tiszta szeretet. Amikor megérzed Isten jelenlétét, többet nem akarsz másból meríteni. Olyan érzésed lesz, amelyet csak Istennél tapasztalsz. Többé nem akarsz máshol vígaszt keresni, elfogadást vagy megbocsátást, mert megtapasztaltad, hogy milyen Valaki olyan közelében lenni, aki nem csak vágyik a veled való közelségre, hanem elfogad olyannak, amilyen vagy és szeret minden hibáddal, gyengeségeddel együtt. Innentől kezdve te is vágyni fogsz Rá….

Ha esetleg még nem tapasztaltad volna meg ezt az érzést, akkor szívből kívánom, hogy átéld és lelked egészével tudj kapcsolódni Istenhez!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia