Hallgass bölcsen!


“Jól vigyázzatok tehát, hogyan
éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.”

Nincs is rosszabb, mint amikor meggondolatlanul beszélünk. Olyankor általában azok a szavak hagyják el a szánk, amiket pont nem lenne szabad mondani. Megannyi vita, kellemetlen félreértés és sok egyéb probléma elkerülhető lenne, ha az agyunk gyorsabb lenne mint a szánk.

A bölcsesség nem ott kezdődik, hogy okos dolgokat mondunk, hanem ott, hogy tudjuk mikor szabad beszélni. Aki ész nélkül beszél, lehet hogy a társaság közepe lesz, de üres, vagy rosszabb esetben káros lesz amit mond. Legyél bölcs, gondolkozz mielőtt beszélsz!

Gondolkozz mielőtt beszélsz! Maradj csendben mindaddig, míg meg nem érted mit kell mondanod! Nem könnyű, de így lehetsz bölcs!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet