Béke, csak azért is!


“Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel.”


Nem éppen a béke világában élünk. Ha a híreket olvassuk, vagy csak a közösségi oldalakon bóklászunk, sok mindent érezhetünk, de az biztos, hogy békét nem. Háborúk, betegségek, balesetek, csalások, internetes trollok milliárdjai süvítenek a képernyőből. Nem a legkellemesebb olvasmány. Ha nem is böngésszük az internetet, a világhírek elől elzárkózunk, akkor is találkozunk a pénz elértéktelenedésével, minden drasztikusan drágul. Nem vagyunk mentesek a feszültségektől.

Én nem vagyok az a nagy hírolvasós fajta. Néha böngészek kicsit, és olvasgatok egy két érdekes cikket, de nem jellemző rám a hírolvasás. Mégsem békések a mindennapok. Két kisgyermek apjaként minden nap háborúkat élek át. Azt hiszem a szülők ezt megértik. A béke nincs a listán (hacsak nem akkor, amikor már mindkettő alszik), helyette hiszti, sírás, civakodás, rohangálás van.

Azt mondja Dávid, hogy mégis Isten megáld békével. Erőt ad, és békét. Dávid, aki pontosan tudja milyen amikor nincs béke. Ismeri Istent, és tudja, hogy mekkora ereje van. A trükk ebben rejlik.

Ha tudod, hogy mekkora erő van az oldaladon, nem kell félned attól, ami gyengébb. Nincs a világon még egy akkora hatalom, mint Istené. Éppen ezért nincs olyan probléma, küzdelem, ellenség, ami nagyobb lenne nála. Isten áldása ebben rejlik.

Miért nyugtalankodsz, ha egyszer a Végtelen erő áll melletted? Nyugodj meg, találd meg a békéd Isten mellett!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet