Ima egymásért


„Bizony mondom nektek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Máté evangéliuma 18:19-20

Imádkozott már érted valaki igazán? Úgy, hogy karnyújtásnyira volt tőled, és te hallhattad minden szavát, amit érted küldött a Mindenhatóhoz? Imádkozott már érted úgy valaki, hogy előtte kiönthetted neki szívedet-lelkedet, és ő elfogadott, megértett, nem bírált, nem volt okosabb, hanem támaszt, reményt nyújtott és bizalmat árasztott feléd? Imádkozott már érted úgy valaki, hogy utána tényleg békére és nyugalomra leltél anélkül, hogy a körülmények egy csapásra megváltoztak volna?

Leírhatatlanul jó érzés. Az, hogy számítasz valakinek, hogy nem sajnál rád időt és energiát, hanem ott van veled. Már a puszta jelenléte pozitívan hat rád, és mindezekkel együtt érted imádkozik Istenhez. A te javadért, békédért, gyógyulásodért, örömödért, küzdelemben való kitartásodért. Szívből kívánom, Kedves Olvasó, hogy megtapasztalhasd ezt a csodát, és te is lehess valaki számára ez az imádkozó társ!

Isten ebben az igében erre a különleges szolgálatra is hív. Legyél te az, aki meghallgatod és nem bírálod a másikat, aki elfogadást és nem ítéletet közvetítesz felé! Aki előtt megnyílhat, és felvállalhat olyan gondolatokat is, amikért mások talán egyből hátat fordítanának neki.

Legyél te a másik embere, aki szeretetet sugárzol felé, és nem vagy rest Isten elé vinni őt, a barátodat! Legyél az, aki imádkozhat érte, és akivel együtt majd egy közös célért fordulhattok Istenhez!

Mindeközben pedig érezheted te is és ő is, az Atya ott van közöttetek. Ez a legnagyobb ajándék.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet