Nincs más Isten


"Ne rettegjetek, és ne féljetek! Hiszen régóta hirdettem, megmondtam, és ti vagytok a tanúim! Van-e isten rajtam kívül? Nincsen kőszikla, nem tudok róla!"


--

"Te vagy az ISTEN, aki nevére
Leborul minden a földön, az égen,
Hegyeket mozdít, beteget gyógyít
Az ÚR, ma is!"
(Helyes_Beat - Nincs más Isten)

--

Kiben bízhatsz, amikor problémákkal kell szembenézned?

A kereszténység hatalmas előnye nem abban van, hogy a hívő emberrel nem történhetnek rossz dolgok — még ha vannak is, akik ezt próbálják elhitetni veled. Hiszen ha így volna, és az istenhit önmagában elég lenne a nyugodt, békés és prosperáló élethez, a keresztényüldözés, mint olyan nem létezne. De ilyen messzire se szükséges elmennünk: ha így volna, minden keresztényt elkerülne a betegség, az eladósodás, a szomorúság, a gyász, és valljuk be, sajnos kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyenekkel nincs dolguk. Mindenki elesik. Így vagy úgy, de mind jutunk olyan pontra az életünkben, amikor földre tepernek a problémák, kereszténység ide, vagy oda.

A kereszténység hatalmas ereje abban van, hogy amikor földre kerültünk, van segítségünk, aki kezet nyújt, és felállít bennünket. Nem válogathatunk a segítségben, pusztán egy van, aki siet hozzánk, de ez nem gond: az az egy, aki van, tökéletes segítségünk a bajban. Ő Isten. Az egyetlen, utánozhatatlan, megismételhetetlen. Nincs más Isten, és nem is kell; ő az, akire támaszkodhatsz, akiben bízhatsz a problémáidban.

(Ahogy a mai Reggeli Dicséret címét megláttam, nem tudtam másra gondolni, csak a Helyes_Beat dalára. Ha ma egyetlen dalt hallgatsz csak meg az internetről, legyen ez! Garantálom, hogy a füledbe ragad.
Helyes_Beat - Nincs más Isten (https://www.youtube.com/watch?v=UU6pjbL15gs)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet