A félelem ellenszere


"Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el."
 

Ne félj, légy bátor, én veled vagyok! Nem mindegy kinek a szájából hangzik el ez a bátorítás… Egy kis gyermek számára megnyugtató, ha édesapja bátorítja így és valóban vele marad. Viszont könnyen érezhetjük üresnek e szavakat, ha már csalódtunk valakiben, vagy olyan problémával nézünk szembe, melynél nyilvánvaló, hogy az emberi erő és képesség semmit nem ér. 

Milyen alapon bátorította Mózes a népet? Nem önmagukból kellett meríteniük erőt, bátorságot, nem a saját képességeikre alapozva kellett megszabadulni a félelemtől és a rettegéstől. Az ígéret úgy szólt, hogy maga az Úr, Izráel Istene megy velük. Ő az, aki nem hagyja őket magukra, aki nem hagyja őket cserben. Arról az Istenről van szó, aki a szavával megalkotta a világunkat, akié minden hatalom mennyen és földön, aki mindenütt jelen van, minden gondolatot jól ért, sőt, ami a lelkünkben formálódik, azt is tudja. Aki megváltóról és bűnbocsánatról gondoskodott számunkra, aki személyesen ismer és szeret bennünket. Ezen a háttéren már nem lehetetlen felbátorodni, legyőzni a félelmet és rettegést. Isten készségesen segít mindenkinek, aki hozzá fordul és segítségül hívja őt (vö. Jóel 3.5). Kész szövetséget kötni azzal, aki bízik benne és átadja neki a szívét. 

Szeretnéd, ha tiéd lenne ez az ígéret? Válaszd őt, és hívd segítségül!  

Legyen áldott a napod!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve