Szerezz bölcsességet!


 A bölcsesség kezdete ez: szerezz bölcsességet, és minden keresményedből szerezz értelmet.

(Példabeszédek könyve 4. fejezet 7. vers)

A háború elől menekülő embertársainknak való segítségnyújtás közben, többször megfogalmazódik bennem, hogy milyen törékeny is ez a világ, amit magunk körül építgetünk, és hogy egy ilyen helyzetben milyen gyorsan átértékelődik minden. Amit évekig gyűjtögetünk, újítgatunk, pénz, ház, autó, stb. egyik pillanatról a másikra semmivé válnak.

S felmerül a kérdés; Ha ennyire bizonytalan minden, akkor mire fordítsuk az életerőnket, mire költsük, mibe fektessük, a pénzünket?

Mai Igénk azt mondja: Vásárolj bölcsességet!

Hol? Hogyan? Miből? Olyan van, hogy ruhaüzlet, élelmiszerbolt, festékbolt, stb., de bölcsességbolt nincs. Vagy, ha lenne is, miben mérnék a bölcsességet, kilóban, literben, méterben? S mennyibe kerülne?

Mi is az a bölcsesség, melyről a Biblia ír? „A bölcsességnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.” (Péld.9:10)

A bolond ember csak a földi, mulandó dolgoknak, a mának él. A bölcs viszont tudja, hogy csak vándorok és jövevények vagyunk e szenvedéssel teli világban, a mi igazi hazánk az Isten közelségében van, aki nemsokára lezárja a bűn történelmét és örökké Vele leszünk.

S míg a bolond szolgák és a balga szüzek, csak ímmel-ámmal olvasgatják a Bibliát, néha-néha imádkozgatnak, s ha kedvük éppen úgy hozza, akkor tesznek valami keveset másokért, addig a bölcs szolgák számára már itt ezen a földön is az a legnagyobb öröm, hogy Megváltójukkal lehetnek, neki énekelhetnek, és ha kell, fizetnek is azért, hogy másoknak szolgáljanak.

Neked mennyit ér az Isten közelsége?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet