Csillagok, akik vezetnek


“Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké...” 

Dániel könyve 12. fejezet 3. verse

Emlékszem, hogy amikor kisgyermek voltam, az osztályban legtöbben mesehősöknek öltöztünk a farsangon. Voltak ott tündérek, királylányok, boszik, indiánok, kalózok, tűzoltók, katonák, és így tovább. Ma már sok gyereknek kevés, ha csak úgy simán hősnek öltözik: szuperhősök akarnak lenni, amilyeneket a rajzfilmekben meg a filmekben látnak.

Sok felnőttnek ugyanígy fontos, hogy különlegesnek, fontosnak érezze magát, többnek, mint mások. Na de mit tegyünk, ha nem tudunk felemelni egy kocsit, mint Superman (csak emelővel), nem tudunk falra mászni, mint Pókember (legfeljebb akkor, ha felbosszantanak), ha nem tudunk tíz nyelven beszélni, nem vagyunk a társaság középpontja, az osztály hangadója; ha nincsenek szuper képességeink, nem vagyunk valami nagy sztárok?

Nos, Isten szemében mindannyian különlegesek, egyediek és értékesek vagyunk, még akkor is, ha hétköznapi, szürke embereknek gondoljuk magunkat. Sőt, sztárokká, vagyis csillagokká is válhatunk most meglévő képességeinkkel, illetve hiányzó különleges képességeink ellenére is! Csillagok, akik fénylenek, és igazságra vezetnek másokat. Ehhez egy dologra van szükség: hogy okosok legyünk. Ez azonban nem magas IQ-szintet jelent, hanem azt, hogy képesek vagyunk megérteni Isten vezetését, azt, hogy az adott élethelyzetben mi a helyes, vagy akár egy történelmi szituációban mit akar, mit fog ő tenni.

Ha csillagokká válunk így, akkor nem a magunk fényével világítunk, hanem Isten fényét, a tőle kapott világosságot sugározzuk tovább. Ezért tudunk embereket, az élet vándorait az igazság felé, az igazságra vezetni. De ez az "igazság" nem valami rejtett tudás vagy ismeret, hanem egy személy, aki maga az Igazság: Jézus Krisztus.

Az élet tehát sokkal egyszerűbb, mint ahogy sokszor elképzeljük, és a megelégedettséget is sokkal könnyebb elérni, mint ahogy azt a médiában gyakran sugallják nekünk. Te akarsz csillaggá válni?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet