Önbizalom Istenben


„Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.”

Zsoltárok könyve 139.fejezet 13.vers

A világunk olyan furcsa manapság. Teljesen átértékelődött minden és lassan nem lehet megkülönböztetni a jót a rossztól, az elfogadottat az elfogadhatatlantól és lényegileg összemosódnak a határok. Mi pedig ott állunk külső szemlélőként és csak figyeljük, hogy merre felé tartunk, milyen irányt vesz a világ és nekünk milyen szerepünk van benne. Apropó szerep…érezted már azt, hogy nem fogadnak el vagy azt, hogy kevés vagy?

Van egy alapállapotunk, ez pedig nem más, mint kutatni azt, hogy kik vagyunk, merre tartunk és mi a küldetésünk. Ismerjük már magunkat annyira, hogy tudjuk mit szeretünk, mi érdekel bennünket igazán, mi az, ami lelkesít vagy ami inspirál. Tudjuk, hogy vannak értékeink és vannak gyengeségeink is. Az életünk teljes nyugalomban csordogál egészen addig, amíg nem jön valaki, aki kirekeszt, elhanyagol, furán néz, nem ért meg, megaláz vagy talán „megöli” azt, ami bennünk a legnagyobb érték pusztán azért, mert ő nem tud vele mit kezdeni. Ezeket hívjuk sebeknek. Ilyen sebekkel bizonyára minden ember rendelkezik, még a legerősebbek is. Képtelenség elkerülni azt, hogy találkozzunk a gonosz ezen fajtájával. Elkerülni nem tudjuk, de tehetünk valami mást…

Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket.” (Ézsa.43:4) Nem tudjuk elkerülni a támadásokat, a bántásokat, de terelhetjük máshova a tekintetünk, például Istenre. Nem fogadnak el? Nem értenek meg? Megvonják tőled a szeretetet? Kitaszítanak? Bántanak? Csúfolnak és kigúnyolnak? Ők emberek…emberek, akik súlyos terheket cipelnek. Ne ítéld meg magad az alapján, hogy mások mit mondanak rólad. Ítéld magad az alapján, hogy a Megváltó mit mond rólad! Becses vagy az ő szemében és drága kincs! Lehet, hogy mások eltipornak, nem értékelnek, nem fogadnak el és azt mondják, hogy kevés vagy ehhez a világhoz, de te Istenre tekints. Azt nézd, hogy Ő mit tett érted és ne azt, hogy az emberek, hogyan véleményeznek.

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet