Nem vagy örökmozgó


“Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.”


A perpetuum mobile (örökmozgó) egy olyan hipotetikus szerkezet, ami legalább annyi energiát generál, amennyit használ. Ez magyarul annyit jelent, hogy megállás nélkül képes mozogni úgy, hogy nem használ fel külső energiaforrást. Ilyen szerkezet a tudomány jelenlegi állása szerint nem létezik, hiszen ellent mond a termodinamika első és második főtételének. De ennyit a fizikáról. Ami fontos ebből a részből, a következő: Örökmozgó nem létezik.

Olyan nincs, hogy valami megállás nélkül képes mozogni, anélkül, hogy energiát venne fel máshonnan. Éppen ezért te sem vagy örökmozgó. Ismerek olyan embert, aki folyamatosan pörgeti az életét. Hol a munkahelyén, máskor a barátai között, megint máskor a gyülekezetben belead mindent, hogy másoknak adjon. A baj csak az, hogy egy idő után kimerül.

Nem létezik örökmozgó. Isten nem is akarja, hogy örökmozgó legyél. Nem várja el tőled, hogy fáradhatatlanul dolgozz. Nem az a célja, hogy végkimerülésig pörögj. Isten azt akarja, hogy boldog legyél. Isten azt akarja, hogy mellette legyél. Isten azt akarja, hogy részed legyen az Ő művében. Isten azt akarja, hogy elfogadd a megváltását.

Isten nem azt ígéri, hogy sosem fogsz elfáradni. Nem azt ígéri, hogy nem lesz olyan, hogy leülsz, hogy kicsit szusszanj. Azt ígéri, hogy erőt ad, ha elfáradsz. Ne várd el magadtól, hogy örökmozgó legyél, Isten sem teszi.

Nem baj ha elfáradsz, de tudd, hogy Isten ad erőt ha kéred!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia