Én is Téged!


 "Szeretlek, Uram, erősségem! Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!"

Zsoltárok 18. fejezet 2-3. vers

Ahogy kémleljük a jövőt az év utolsó napján, sok minden kirajzolódhat a jövő ködében. Egy hatalmas feladat, amivel meg kell küzdenünk. Egy nehéz beszélgetés, amit inkább elkerülnénk. Egy munkahely, ahová nem szívesen járunk be. Egy hosszú gyógyulás, amihez nem tudjuk, honnan lesz erőnk és reményünk. Egy ígéret, amit nem tudjuk, hogyan fogunk teljesíteni. Egy nyaralás, amire nem tudjuk, hogy telik-e majd. Ki tudja biztosan megígérni, hogy minden a legjobban fog történni? Senki.

Isten egy dolgot azonban meg tud ígérni. Bármi is történjen, ő melletted lesz!

Isten erősség, kőszál, vár, megmentő, kőszikla, oltalom, pajzs, szabadító és fellegvár. És még csak egyetlen Zsoltár két versét listáztuk ki Istenről!

Ha mindezt a sok jót megpróbálod összeönteni, összekeverni, és aztán megragadni a lényegét, milyen szó jut eszedbe?

BIZTONSÁG!

Az év utolsó napján az új évre készülve ne feledd el, hogy bármi is történjen, Isten a te biztonságod! 

És itt vagyunk mi is, akiknek ugyanúgy, ahogyan neked is, Isten ad biztonságot, bármi is történjen! Segítsük egymást, építsük és erősítsük mi is ezt a tőle kapott bizalmat! Legyen a közösségünk, a közös hitünk, szeretetünk és reményünk a következő évben olyan erő, ami Isten biztonságot adó szeretetének bölcsője.

Isten legyen a te és a mi életünkben erősség, kőszál, vár, megmentő, kőszikla, oltalom, pajzs, szabadító és fellegvár! És amikor Isten mindezen keresztül azt adja tudtunkra, hogy szeret, mi mással válaszolhatnánk neki, mint a zsoltáríró: én is szeretlek, Uram, erősségem!

Boldog és Biztonság Érzésével Teli Új Évet Kívánunk a Reggeli Dicséret csapatától!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet