Az Úrban bízók ereje!


„Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.  Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Ézsaiás könyve 40.fejezet 28-31.vers

„Fáradt vagy és nyom a bűnnek terhe, mondd el Jézusnak, mondd el Jézusnak!”. Nem, ez nem egy bibliavers, hanem egy ének szövege. Egy olyan éneké, amely arra bátorít, hogy bármi is nyomja a szíved, azt bátran mondd el Jézusnak.

Őszintén szólva, engem nagyon szíven üt, ugyanakkor gondolkodásra sarkall mindaz, ami a világban történik. Nem kell messzire menjünk és láthatjuk, ahogy városok, falvak sodródnak az árral, emberek százainak változik meg az élete pillanatok alatt. A napokban Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások emberi életeket változtatnak meg úgy, hogy ezek az emberek fel sem tudtak készülni erre a szörnyű csapásra. Én nagyon hálás vagyok! Hálás vagyok, hogy mi még biztonságban vagyunk, ugyanakkor megfogalmazódott bennem néhány gondolat ezzel kapcsolatban:

-        -mi biztonságban vagyunk! Oh, mennyire egyértelműnek vesszük sokszor a jólétünket. Sokan nem engedhetik meg maguknak a külföldi nyaralást, a drága telefont vagy egy drága vacsorát, azonban mindaddig, amíg van tető a fejünk felett, étel, amit ehetünk, ruha, amit felvehetünk és a szeretteink velünk vannak, áldottak vagyunk és hálásak lehetünk!

    - eszembe jut Dávid egyik zsoltára, amely a következőképp hangzik: „Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!  Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé. „ (Zsolt.103: 1-5)

Isten ma azt üzeni nekünk, hogy Ő velünk van, bármilyen mostoha is legyen a körülmény, amely körülvesz. Amikor rádöbbenünk, hogy életünk, vagyonunk, biztonságunk, tulajdonképpen mindenünk Tőle függ és átadjuk neki az életünk, akkor olyanokká válunk, mint a sasok. Bármilyen helyzet is adódjon Ő adja az erejét, a bátorságát, a bölcsességét, a kitartását és a reményt, hogy soha el nem hagy bennünket!

Imádkozzunk ma a bajbajutottakért, mert nagy szükségük van az erőre!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet