Ő a te segítséged!


„Én, én vagyok a vigasztalótok! Miért félsz a halandótól, az olyan embertől, aki a fű sorsára jut?”

Ézsaiás könyve 51.fejezet 12.vers

Félelem. Harag. Bánat. Gyász. Kétségbeesés. Bizonytalanság. Feszültség. – huh így reggelre azért elég sok negativitás, ugye? Sajnos azonban nem biztos, hogy ezek csak papírra vetett szavak. Vannak emberek, talán azok között is, akik épp e sorokat olvassák, hogy pontosan ezekkel az érzésekkel küzdenek. Nektek és természetesen azoknak is, akik nem érzik most ezeket, azt üzenem: Isten veled van!

A napokban nagyon sokat szorongtam. Ennek a szorongásnak több oka is volt/van. Akik hozzám hasonlóan még tanulnak egyetemen (vagy az elmúlt időben friss tapasztalatuk van), azok pontosan tudják, hogy egy vizsgaidőszak mennyire frusztráló és milyen nehéz a vége felé kitartani. Ugyanakkor, akik már dolgoznak, hozzám hasonlóan, és minden nap megküzdenek a kihívásokkal, a feladatokkal, amik gyakran embert próbálóak, esetleg munkahelyi konfliktusuk van, nos ők is pontosan tudják, hogy milyen nehéz kitartani és minden nehézség ellenére jól teljesíteni. Ezek mellett pedig még ott van a család, a személyes tér, a lelki világunk, szóval még olyan sok más területe van az életünknek, ahol helyt szeretnénk állni. Ez pedig nem mindig könnyű.

Azt mondja Isten, hogy az „enyém vagy” (Ézsa.43:1). Hogy hol van ez leírva? A Bibliában. A Biblia mi? Isten szava. Másnéven: Isten Igéje. Annyiszor elgondolkodtam, hogy vajon miért hívják „igének”. Azt hiszem ennek köze lehet ahhoz, amit valamikor régen még általános iskolában tanultunk: az ige, cselekvést, létezést fejez ki. Isten létezik és cselekszik. De, nem csak a Bibliában, hanem a mi életünkben is. Azt mondja Ézsaiás egy másik helyen, hogy „elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad” (Ézsa.40:8). Pál azt mondja, hogy „ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róm.8:31).

Bátorság. Békesség. Boldogság. Öröm. Bizonyosság. Biztonság. Nyugalom. – ezek már jobban hangzanak. Tudod mi a fenti felsorolás és eközött a különbség? Isten. Egyedül csak Ő képes arra, hogy minden rossz érzést, minden nyugtalanságot, amivel jelenleg küzdesz megváltoztasson. Ő képes rá és meg is teszi. Bízz benne!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet