29842


„Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.”

Pál második levele a thesszalonikaiakhoz 2:16-17

29842 (2021.06.05-én megjelent hivatalos statisztika alapján). Egy szám, ami mögött emberek állnak, akik ma már nincsenek köztünk. Emberek, és az ő végtelen mennyiségű történeteik. Fiatalok, idősek, gyermekek, szülők, testvérek, nagyszülők, barátok, a kedves szomszéd néni a második emeletről, bajtársak, mentorok és olyanok is, akik mások egészségéért küzdöttek. Hétköznapi emberek, mint te és én, akik ma hiányoznak valakiknek. Ki tudja, hányszor 29842 veszteséget megélt embernek. Árván maradt gyermekeknek, megözvegyült hitvestársaknak, szülőjét idejekorán elveszítő felnőtteknek, osztályfőnöküktől búcsúzó diákoknak, családtagoknak, barátoknak, hittestvéreknek.

Nem tudom, Kedves Olvasó, hogy mennyire jött közel hozzád a covid. Lehet, hogy te is elveszítettél valakit. Vagy biztosan ismersz olyat, aki átélt a közelmúltban egy ilyen tragédiát, és az ő gyásza téged sem hagy közömbösen. Ma reggel Isten vigasztalást akar neked adni. Hiszen ezek a veszteségek Őt is érintik. Igen, Ő az Úr mindenek felett, Ő tudja, hogy lesz majd feltámadás, és Ő az, aki sírt Lázár sírja felett. Őt sem hagyja közömbösen a halál, ezért ma reggel az Ő különleges jelenlétét kínálja neked.

Vígaszt és reménységet nyújt feléd. Nála bátran megélhetsz minden érzelmet, amit a gyász hoz fel belőled. Neki elmondhatsz minden súlyos gondolatot, mely ott motoszkál benned. Vele megoszthatod azt is, amit másokkal nem mernél. Az Ő szájából sosem fogod hallani, hogy ne sírj már, vagy, hogy szedd össze magad! Ő az, aki meghallgatja minden panaszodat, és osztozik fájdalmadban. Ő tudja, micsoda súlyos teher nyomja a vállad, és hogy időre van szükséged. Nem siettet, nem tanácsolja, hogy söpörj mindent a szőnyeg alá, hanem veled megy végig ezen a nehéz úton, és sosem hagy magadra.

Segít, vígaszt ad, melletted van, és majd egy napon te is ezt teheted valakivel, aki hasonló veszteséget élt meg. Te is lehetsz embere valakinek, aki megérti, aki tudja, micsoda fájdalom a gyász, aki ott lesz mellette, hogy vígaszt, reményt nyújtson, miközben várja a feltámadást.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet